« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

DAE. Prima reuniune a grupului Black Sea Task Force
10.05.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Departamentul pentru Afaceri Europene impreauna cu Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au organizat, in intervalul 6 – 7 mai 2010, la Palatul Parlamentului, prima reuniune a grupului „Black Sea Task Force”.

Potrivit unui comunicat al DAE, ”propunerea de infiintare a acestui grup, cu scopul principal de aparare a sanatatii publice, prin supravegherea bolilor la animale in tarile din zona Marii Negre, a apartinut României si a fost acceptata la reuniunea sefilor serviciilor veterinare din statele membre ale Uniunii Europene care a avut loc la Bruxelles, in luna mai a anului trecut.

Black Sea Task Force este un grup de lucru alcatuit din reprezentantii statelor membre si ai tarilor terte, interesat de situatia epidemiologica si capacitatea administrativa si decizionala a serviciilor veterinare din statele din zona Marii Negre.

Acest grup de lucru va activa in strânsa colaborare cu Comisia Europeana, Organizatia Mondiala a Sanatatii, Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor si Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura, pe baza principiilor europene de protectie a sanatatii oamenilor si animalelor.

Cuvântul de deschidere al lucrarilor a fost adresat de catre Bogdan Manoiu, sef al Departamentului pentru Afaceri Europene, care a declarat: „Departamentul pentru Afaceri Europene saluta elaborarea strategiei, pe care o vede ca pe o modalitate de a da substanta politicii de vecinatate a Uniunii Europene, in special Parteneriatului Estic, si totodata un mijloc de canalizare catre statele interesate a zestrei institutionale si administrative pe care România si-a construit-o anterior si dupa aderarea la UE”.

La rândul sau, Valeriu Tabara, presedintele Comisiei pentru Agricultura a Camerei Deputatilor a salutat initiativa Autoritatii de infiintare a Black Sea Task Force si a obiectivelor propuse a fi realizate de acest grup de lucru in zona Marii Negre.

La ceremonia de deschidere au sustinut alocutiuni Moritz Klemm, reprezentat al GF-TAD’s, si Kostov Iliyan, reprezentantul DG SANCO, din cadrul Comisiei Europene.

Presedintele A.N.S.V.S.A., Marian Zlotea, initiatorul acestui grup de lucru, a prezentat strategia propusa de tara noastra, de cooperare si sprijin reciproc, in domeniile sanatatii animalelor si sigurantei alimentelor, aplicabila tarilor din zona Marii Negre.

„Principalul obiectiv al acestui grup este apararea sanatatii publice. Acesta se va realiza prin identificarea de solutii si aplicarea de masuri si programe menite sa diminueze impactul si riscul pe care il au bolile animalelor asupra sanatatii oamenilor, agriculturii, economiei si comertului statelor din regiune.

Din aceste considerente, functionarea grupului de lucru „Black Sea Task Force” va pune bazele unui sistem mai eficient de cooperare intre autoritatile competente in domeniile sanitar veterinar si al sigurantei alimentelor din statele membre ale UE si autoritatile similare ale statelor terte din zona Marii Negre.

Aceasta initiativa va constitui totodata un alt instrument prin care România sprijina Republica Moldova in parcursul ei catre aderarea la Uniunea Europeana”, a subliniat  Marian Zlotea, presedintele A.N.S.V.S.A.

Evenimentul a fost organizat de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Departamentul pentru Afaceri Europene, in parteneriat cu Colegiul Medicilor Veterinari din România, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Federatia Sindicala a Veterinarilor din România si Forumul National de Oncologie Comparata.

La reuniune au participat experti ai Comisiei Europene din cadrul DG SANCO, reprezentantul Global Framework for the Progressive Control of Transboundary Animal Diseases (GF-TADs) si reprezentanti ai conducerii serviciilor veterinare din: Bulgaria, Cehia, Cipru, Moldova, Ucraina, Polonia, Portugalia, Turcia, Grecia, Lituania si Georgia.”

 
Secţiuni: Content, Protecția animalelor | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD