Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Citeşte mai mult în legătură cu Flux informații

DIICOT. Grup de hackeri anihilat la Constanta

11 mai 2010 | JURIDICE.ro

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanta au anihilat un grup infractional organizat, specializat in savarsirea de infractiuni informatice si operatiuni frauduloase cu instrumente de plata electronica.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, ”procurorii efectueaza cercetari fata de  25 de invinuiti pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, prev. de art.7 din Legea 39/2003, falsificarea instrumentelor de plata electronica, prev. de art.24 al.2 din Legea 365/2002, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, prev. de art.27 al.1, 2 si 3 din Lg.365/2002, introducerea si modificarea, fara drept, de date informatice, prev. de  art.48 din Legea nr.161/2003 si spalare de bani, prev. de art.23 al.1 lit.b din Legea 656/2002.

Incepand cu luna octombrie 2009,  invinuitii au realizat pagini Web falsificate, clone ale unor pagini Web ale Bank of America si altor institutii bancare, urmate de transmiterea acestora, prin  e-mail, catre diferiti utilizatori, clienti ai institutiilor financiare vizate. Aceste pagini contineau un avertisment nereal, respectiv o instiintare falsa cu privire la anularea ori restrictionarea accesului clientului la contul lui bancar, cerandu-le clientilor sa urmeze un link  si sa completeze un formular cu toate datele cerute (de exemplu: nume, data nasterii, adresa de domiciliu, numar de telefon, SSN, numar card, data expirarii, CVV, codul PIN, etc.). Dupa validarea formularului, acesta era transmis automat printr-o adresa de e-mail creata special in acest scop. Informatiile si datele confidentiale ale clientilor, colectate in aceasta maniera, au fost utilizate de catre invinuiti pentru efectuarea mai multor transferuri frauduloase on-line, prin sistemul WESTERN UNION, din conturi de card apartinand unor cetateni straini.

Invinuitii au introdus in sistemele informatice, utilizate pentru realizarea operatiunilor de plata online, ale sistemului WESTERN UNION, date informatice necorespunzatoare adevarului, rezultand transferuri financiare din conturile aferente unor instrumente de plata electronica apartinand unor cetateni americani, cu utilizarea datelor acestora de identificare si ale cardurilor lor, urmate de incasarea sumelor de bani care proveneau din transferuri frauduloase realizate de catre acestia, de la ghiseele WESTERN UNION din municipiul Constanta, Viena – Austria, Munchen – Germania si Praga – Cehia, de catre diferite persoane.

De asemenea, invinuitii au transmis altor persoane care desfasurau acelasi gen de activitate infractionala, datele complete de identitate ale unor persoane din strainatate, precum si datele cardurilor acestor persoane (numarul cardului, banca emitenta, PIN-ul  si disponibilul contului) pentru a fi folosite in vederea efectuarii  de operatiuni frauduloase.

La data de 10 mai 2010 au fost efectuate 36 de perchezitii domiciliare, din care 2 pe raza municipiului Bucuresti, 32 in judetul Constanta si 2 in judetul  Harghita, ocazie cu care au fost ridicate calculatoare si dispozitive de stocare a datelor informatice.

Un numar de 27 de  persoane au fost conduse pentru audieri la sediul  D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanta.

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

Arbitraj comercial

Jurisprudenta

Cercetarile in cauza au fost efectuate cu sprijinul tehnic al D.G.I.P.I. si impreuna cu ofiteri de politie din cadrul I.G.P.R. –  D.C.C.O., B.C.C.O. Bucuresti, B.C.C.O. Constanta, S.C.C.O. Harghita si S.C.C.O. Buzau si lucratori din cadrul B.S. I. J. Vlad Tepes, efectivele mobilizate fiind de peste 300 de persoane.

Actiunea a fost realizata cu suportul ofiterilor Secret Service din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti.”

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Login | Pentru a putea posta comentarii trebuie să fiţi abonat. Dacă încă nu sunteţi, click aici pentru a afla despre avantaje!

Lasă un răspuns

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories