Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Dobandire cetatenie – 315 persoane

14.05.2010 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Ministerul Justitiei a dat publicitatii joi, 13 mai 2010, faptul ca 315 persoane au depus juramantul de credinta pentru dobandirea cetateniei romane.

Potrivit unui comunicat al MJ, ”ceremonia de depunere a juramantului a avut loc la sediul Institutului National al Magistraturii, in prezenta presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, Nicoleta Eucarie.

Comisia pentru Cetatenie a solutionat, de la inceputul acestui an, 12.115 cereri. Dintre acestea, 11.399 cereri se refera la redobandirea cetateniei romane formulate de fostii cetateni romani care au pierdut cetatenia romana din motive neimputabile lor, 609 cereri de redobandire a cetateniei romane primite de la fosti cetateni romani care au renuntat la cetatenia romana si 107 cereri de acordare a cetateniei romane formulate de persoane care nu au mai avut niciodata cetatenia romana.

Precizam ca la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie au fost inregistrate, de la inceputul anului in curs, 20.918 cereri de acordare si redobandire a cetateniei romane.

Conform legii, cetatenia romana se dobandeste la data depunerii juramantului de credinta. Dupa depunerea juramantului, se elibereaza certificatul de cetatenie romana, document care atesta calitatea de cetatean roman.

De la inceputul acestui an, 1231 de persoane au depus juramantul de credinta fata de Romania.”

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week