Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

ANCOM. Ziua Portilor Deschise la Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara – 14 mai 2010
17.05.2010 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Vineri, 14 mai 2010, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii a organizat, la sediile sale din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara Ziua Portilor Deschise, eveniment prilejuit de Ziua Internationala a Telecomunicatiilor – celebrata la nivel mondial pe data de 17 mai.

Potrivit unui comunicat al ANCOM, ”100 de studenti si profesori ai facultatilor de Electronica si Telecomunicatii din cele patru centre universitare au participat la evenimentul organizat de ANCOM.

Ziua Portilor Deschise s-a desfasurat in paralel in cele patru directii regionale ale Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii prin intermediul unei videoconferinte. Reprezentantii ANCOM le-au prezentat studentilor rolul, misiunea si activitatea ANCOM. Autoritatea continua astfel pentru cel de-al doilea an consecutiv programul “ANCOM in intampinarea comunitatii studentesti”, proiect prin care sustine studentii interesati de o cariera in domeniul telecomunicatiilor, oferindu-le acestora atat acces la informatii si studii de caz din domeniu, cat si o perspectiva practica asupra a ceea ce inseamna o cariera in cadrul unei institutii de reglementare, administrare si control in domeniul comunicatiilor.

“ANCOM le ofera si anul acesta studentilor din anii 3 si 4 ai facultatilor de profil din centrele universitare Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara oportunitatea de a efectua stagii de practica in cadrul departamentelor tehnice ale Autoritatii”, a declarat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM, in deschiderea acestui eveniment. Studentii vor avea inca o data ocazia de a afla detalii despre cum se stabilesc principiile reglementarii tehnice si economice in cadrul Autoritatii, care sunt etapele premergatoare adoptarii unei reglementari, cum se desfasoara actiunile de depistare a emisiilor neautorizate si a perturbatiilor sau cum au loc verificarile echipamentelor privind incadrarea in limitele standardelor de compatibilitate si masuratorile densitatii de putere a campului electromagnetic. Pe parcursul stagiului, studentii vor fi indrumati de un mentor si vor avea, de asemenea, o zi dedicata planificarii carierei impreuna cu specialistii in resurse umane ai Autoritatii.

In cadrul Zilei Portilor Deschise, presedintele si specialistii ANCOM le-au prezentat studentilor activitatea Autoritatii, precum si modalitatea in care se desfasoara misiunile de monitorizare a utilizarii spectrului radio. In Bucuresti, studentii Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, insotiti de dl. Prodecan prof. dr. ing. Cristian Negrescu, au participat totodata la sesiuni practice de prezentare a aparaturii tehnice de monitorizare a spectrului si a statiilor mobile de monitorizare ANCOM.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate