Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiTop LegalAvocaţiConsilieri juridiciExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Flux informații

Cele mai noi aparitii editoriale de la C.H. Beck

20 mai 2010 | Loredana PELMUSI

Stimaţi utilizatori ai Juridice.ro, vă prezentăm cele mai noi apariţii editoriale ale C.H. BECK din perioada 15 – 19 mai 2010.

De asemenea, vă aducem la cunoştinţă că, Editura C.H. Beck participă în perioada 19-23 mai 2010 la Târgul Internaţional de Carte LIBREX, unde vă aşteptăm cu reduceri substanţiale.

Vă dorim lectură plăcută!

Codul de procedură fiscală şi Normele metodologice (actualizat la 10.05.2010). Cod 391

Ediţie coordonată şi prefaţată de Mihai Brăgaru

null

Lucrarea, coordonată de Mihai Brăgaru, conţine, pe lângă textul Codului, cu ultimele modificări aduse prin O.U.G. nr. 39/2010 (M.Of. nr. 278 din 28 aprilie 2010), Normele metodologice de aplicare, situate sub articolele aferente şi, în plus, utile trimiteri la legislaţie conexă, jurisprudenţă şi doctrină, pentru a veni în ajutorul cititorului acolo unde este necesar.

Detalii

Legislaţia taxelor de timbru (actualizat la 05.05.2010). Cod 390

null

Ediţia a 11-a a Legislaţiei taxelor de timbru cuprinde, pe lângă cele mai importante acte normative în domeniu (Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, O.G. nr. 32/1995 privind timbrul judiciar şi Legea nr. 117/1999 privind taxele extrajudiciare de timbru), normele metodologice de aplicare a acestor acte şi un extras din Codul fiscal. În plus, se mai regăsesc în cadrul culegerii numeroase note utile, corelaţii legislative, un scurt istoric al fiecărui act etc.

Detalii

Expertiza criminalistică a scrisului. Ediţia 2

Lucian Ionescu

null

Contribuţia şi responsabilitatea expertului sunt „apanajul” său exclusiv. În expertiza grafică procedeele tehnice nu îl pot ajuta cu nimic în formarea opiniei. Caracterul subiectiv, în sens de proces eminamente personal, a ridicat dintotdeauna problema „hamletiană” a valabilităţii expertizei grafice: A fi sau a nu fi? Este sau nu o ştiinţă, are un fundament realist, recurge la metode de analiză verificate, reproductibile şi recunoscute de lumea ştiinţifică?

Detalii

Revista de Drept Public, Nr. 1/2010

nullDragi cititori,


Deşi primul număr al Revistei de Drept Public apare după ce s-a scurs deja trimestrul I al anului 2010, permiteţi-mi să adresez un gând bun tuturor cititorilor noştri, tuturor celor împătimiţi de problematica dreptului public şi care îşi ostoiesc această patimă în teorie, în practica vieţii publice, în justiţie sau în alte domenii în care dreptul public îşi exprimă valenţele. Va fi un an care se preconizează deja, de la debutul lui, plin de evenimente care se anunţă intense şi pasionante, dar şi pline de o încărcătură deosebită prin semnificaţia lor. Ne referim la declanşarea procedurii de revizuire a Constituţiei, susţinută, în principal, de instituţia şefului de stat, care a şi iniţiat referendum-ul care a avut loc în data de 22 noiembrie 2009. Unul din obiectivele acestuia l-a constituit, după cum este cunoscut, schimbarea regimului parlamentar în România, abandonarea structurii bicamerale a Parlamentului şi trecerea la sistemul unicameral. În ceea ce ne priveşte, nu împărtăşim o asemenea soluţie şi ne bucurăm să constatăm că există o susţinere consistentă a punctului nostru de vedere în rândul teoreticienilor, practicienilor, precum şi printre diferiţi reprezentanţi ai vieţii publice, în ansamblul său.
În tradiţia constituţională românească, sistemul unicameral a existat numai în perioada regimului totalitar. În marile democraţii occidentale funcţionează parlamente bicamerale, iar ţara noastră către ele trebuie să-şi îndrepte privirea. De aceea, considerăm că problema este serioasă şi gravă  şi nu ne putem permite, ca specialişti, să o tratăm cu uşurătate. Şi nici să o lăsăm în responsabilitatea exclusivă a politicienilor. Dacă vom face acest lucru, istoria nu ne va ierta. În acest număr al revistei, publicăm un material scris de eminentul prof. univ. dr. Herbert Schambeck pe tema bicameralismului. Veţi constata, citindu-l, că este vorba despre o magistrală pledoarie în favoarea bicameralismului, motiv pentru care am ales acest material pentru a declanşa dezbaterea ce va urma pe această temă. Numărul 2 al revistei îl vom consacra astfel valenţelor sistemului parlamentar bicameral.
Adresez tuturor specialiştilor invitaţia de a se pronunţa asupra acestei teme. Materiale transmise vor fi încorporate în numărul următor al Revistei de Drept Public. Ca profesor de drept administrativ şi preşedinte al Institutului de Ştiinţe Administrative „Paul Negulescu”, apreciez că este o datorie profesională şi morală să iniţiez această dezbatere şi vă mulţumesc anticipat pentru materialele pe care sunt convinsă că mi le veţi transmite. E problemă mult prea importantă ca să stăm deoparte şi e o datorie de onoare să putem contribui, prin opiniile noastre, la luarea celor mai bune decizii pentru ţară, pentru viitorul nostru, al tuturor. Detalii

Prof. univ. dr. Verginia Vedinaş

Loredana Pelmuşi, C.H. BECK

Citeşte mai mult despre , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership