Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Fostul director de banca si evaluatori CECAR si ANEVAR trimisi in judecata pentru inselaciune
21.05.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Bucuresti – Biroul Teritorial Slobozia au dispus trimiterea in judecata a mai multor persoane:

Gheorghe Bodeanu, fost director al Romanian International Bank S.A. (R.I.B) – Sucursala Slobozia, cercetat pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata;

– Stefan Bucoveanu, evaluator CECCAR si Mihai Zainea, evaluator ANEVAR, banuiti de complicitate la infractiunea de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata.

Potrivit unui comunicat al DNA, ”in rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii iunie 2007, inculpatul Bodeanu Gheorghe, in calitate de director al R.I.B SA – Sucursala Slobozia, cu prilejul incheierii actelor aditionale la contractele de credit incheiate de banca respectiva cu doua societati comerciale, i-a indus in eroare pe membrii Comitetului de Conducere ai R.I.B – Sucursala Slobozia si Centrala R.I.B S.A prin prezentarea unor rapoarte de evaluare nereale si inserarea in documentatiile de credit a unor situatii nereale, fapt ce avut drept consecinta incheierea si executarea contractelor de credit cu firmele respective.

Demersul inculpatului Bodeanu Gheorghe a fost sprijinit de Bucoveanu Stefan si Zainea Mihai care, in calitate de evaluatori CECCAR si respectiv ANEVAR, au redactat rapoarte prin care au supraevaluat valoarea unor terenuri ce au constituit garantii ipotecare la creditele respective.

R.I.B – S.A s-a constituit parte civila cu suma de 5.075.000 lei (echivalentul a aproximativ 1.524.024,02 euro, calculat la un curs mediu anual de 3,33 lei/euro).

In vederea recuperarii acestei pagube, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor imobile apartinand inculpatilor Bodeanu Gheorghe si Bucoveanu Stefan.
La data de 15 aprilie 2010, procurorii au luat fata de inculpatul Bucoveanu Stefan masura obligarii de a nu parasi tara pe o perioada de 30 de zile.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Ialomita.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.