Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Energie
CărţiProfesionişti
BOTEZATU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Tinte nationale pentru Strategia Europa 2020: Obiective pentru schimbari climatice si energie – Bucuresti, 21 mai 2010
21.05.2010 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Departamentul pentru Afaceri Europene, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Ministerul Mediului si Padurilor, organizeaza, la data de 21 mai 2010 masa rotunda cu tema „Tinte nationale pentru Strategia Europa 2020: Obiectivele pentru schimbari climatice si energie (20/20/20)”.

Potrivit unui comunicat al DAE, ”evenimentul, primul dintr-o serie de patru – celelalte urmand sa aiba loc in perioada 26-28 mai 2010 – marcheaza incheierea unei etape a procesului Europa 2020, respectiv transpunerea preliminara la nivel national a obiectivelor strategiei, in contextul in care, la nivel european, are loc un amplu proces de consultare intre Comisia Europeana si statele membre pe aceasta tema.

Strategia Europa 2020 propune o imagine de ansamblu a economiei sociale de piata a Uniunii Europene in urmatorul deceniu, menita sa conduca la iesirea din criza economica si financiara si la transformarea acesteia intr-o economie inteligenta, durabila si favorabila incluziunii sociale.

Cadrul general al strategiei a fost adoptat de catre sefii de stat si/sau guvern la Consiliul European din 25-26 martie 2010, urmand ca celelalte elemente ale acesteia sa fie definitivate in cadrul formatiunilor de lucru ale Uniunii Europene si adoptate la Consiliul European din 17-18 iunie.

In perioada cuprinsa intre Consiliul European de primavara si cel de vara din acest an, statele membre sunt invitate sa isi stabileasca tintele nationale pentru cele cinci obiective ale strategiei Europa 2020, in functie de punctul de pornire si de conditiile nationale. De asemenea, ele trebuie sa identifice si principalele obstacole existente pe plan national care franeaza cresterea economica sustenabila, definind totodata masuri adecvate pentru atingerea tintelor propuse.

In acest scop, Departamentul pentru Afaceri Europene, in parteneriat cu ministerele responsabile pentru definirea si realizarea obiectivelor nationale ale Strategiei Europa 2020, va organiza o serie de mese rotunde, care au rolul sa identifice toate punctele de vedere ale partilor interesate, respectiv reprezentanti ai structurilor guvernamentale, partenerilor sociali, mediului academic si societatii civile.

Primul eveniment va avea loc la Centrul Infoeuropa din Calea Victoriei nr. 88, incepand cu ora 10.00. Accesul este liber pentru reprezentantii mass-media.

Detalii in sectiunea „Dezbateri publice”.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate