Secţiuni » Jurisprudenţă
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legii
Curţi de apelTribunaleJudecătorii
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)
CărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Evolutii recente in jurisprudenta CEDO in materia dreptului la un proces echitabil – Bucuresti, 25 mai 2010
22.05.2010 | JURIDICE.ro

Centrul de Studii de Drept European (CSDE) al Institutului de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române organizează la data de 25 mai 2010, ora 14, la sediul Academiei Române din Calea Victoriei, nr. 125, Sala de Consiliu, Conferinţa Evoluţii recente în jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului în materia dreptului la un proces echitabil, susţinută de Cristina Gonţa.

Dreptul la un proces echitabil, garantat prin articolul 6 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, asigură respectarea tuturor drepturilor enumerate în convenţie. Din acest motiv, articolul 6 a generat pe parcursul anilor o jurisprudenţă bogată şi interesantă care a extins aplicabilitatea garanţiilor dreptului la un proces echitabil, oferind un conţinut nou sau diferit acestor garanţii.

Fără a-şi propune o prezentare exhaustivă a jurisprudenţei CEDO referitoare la articolul 6 din convenţie, această conferinţă are ca scop descrierea unor evoluţii importante, printre altele, referitoare la aplicarea acestei prevederi, la garanţiile oferite în cadrul procesului penal şi la divergenţa de jurisprudenţă.

Cristina Gonţa este doctorand la Facultatea de Drept al Universităţii din Berna şi jurist asistent la Curtea Europeană a Dreptului Omului.

Confirmarea participării se face prin e-mail (mihai.sandru@csde.ro) până la data de 25 mai 2010. Solicitanţii sunt rugaţi să menţioneze: numele şi prenumele, afilierea instituţională şi funcţia, precum şi domeniul de interes în materia dreptului european.

Informaţii suplimentare şi materiale referitoare la conferinţă vor fi disponibile la adresa www.csde.ro.

Este încurajată participarea la lucrările conferinţei cu prezentări vizând subiectele enumerate anterior dar şi altele referitoare la probleme conexe ce ar putea fi de interes. În acest sens, doritorii pot adresa o solicitare de înscriere pe lista vorbitorilor, trimiţând şi un scurt rezumat al principalelor puncte ce ar urma să fie atinse, la adresa de e-mail mihai.sandru@csde.ro.

Nu se percepte taxă de participare. Locurile sunt limitate, înscrierea participanţilor realizându-se în ordinea cronologică a confirmarilor. Sunt aşteptate propuneri de sponsorizare a evenimentului.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.