Secţiuni » Jurisprudenţă » CEDO
Jurisprudenţă CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului)
CărţiProfesionişti

Evolutii recente in jurisprudenta CEDO in materia dreptului la un proces echitabil – Bucuresti, 25 mai 2010


22 mai 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: ANUNTURI, CEDO
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Centrul de Studii de Drept European (CSDE) al Institutului de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române organizează la data de 25 mai 2010, ora 14, la sediul Academiei Române din Calea Victoriei, nr. 125, Sala de Consiliu, Conferinţa Evoluţii recente în jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului în materia dreptului la un proces echitabil, susţinută de Cristina Gonţa.

Dreptul la un proces echitabil, garantat prin articolul 6 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, asigură respectarea tuturor drepturilor enumerate în convenţie. Din acest motiv, articolul 6 a generat pe parcursul anilor o jurisprudenţă bogată şi interesantă care a extins aplicabilitatea garanţiilor dreptului la un proces echitabil, oferind un conţinut nou sau diferit acestor garanţii.

Fără a-şi propune o prezentare exhaustivă a jurisprudenţei CEDO referitoare la articolul 6 din convenţie, această conferinţă are ca scop descrierea unor evoluţii importante, printre altele, referitoare la aplicarea acestei prevederi, la garanţiile oferite în cadrul procesului penal şi la divergenţa de jurisprudenţă.

Cristina Gonţa este doctorand la Facultatea de Drept al Universităţii din Berna şi jurist asistent la Curtea Europeană a Dreptului Omului.

Confirmarea participării se face prin e-mail (mihai.sandru@csde.ro) până la data de 25 mai 2010. Solicitanţii sunt rugaţi să menţioneze: numele şi prenumele, afilierea instituţională şi funcţia, precum şi domeniul de interes în materia dreptului european.

Informaţii suplimentare şi materiale referitoare la conferinţă vor fi disponibile la adresa www.csde.ro.

Este încurajată participarea la lucrările conferinţei cu prezentări vizând subiectele enumerate anterior dar şi altele referitoare la probleme conexe ce ar putea fi de interes. În acest sens, doritorii pot adresa o solicitare de înscriere pe lista vorbitorilor, trimiţând şi un scurt rezumat al principalelor puncte ce ar urma să fie atinse, la adresa de e-mail mihai.sandru@csde.ro.

Nu se percepte taxă de participare. Locurile sunt limitate, înscrierea participanţilor realizându-se în ordinea cronologică a confirmarilor. Sunt aşteptate propuneri de sponsorizare a evenimentului.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro