« Secţiuni « Jurisprudenţă « CEDOCJUECCRÎCCJCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Jurisprudenţă CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului)
CărţiProfesionişti

Evolutii recente in jurisprudenta CEDO in materia dreptului la un proces echitabil – Bucuresti, 25 mai 2010
22.05.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Centrul de Studii de Drept European (CSDE) al Institutului de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române organizează la data de 25 mai 2010, ora 14, la sediul Academiei Române din Calea Victoriei, nr. 125, Sala de Consiliu, Conferinţa Evoluţii recente în jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului în materia dreptului la un proces echitabil, susţinută de Cristina Gonţa.

Dreptul la un proces echitabil, garantat prin articolul 6 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, asigură respectarea tuturor drepturilor enumerate în convenţie. Din acest motiv, articolul 6 a generat pe parcursul anilor o jurisprudenţă bogată şi interesantă care a extins aplicabilitatea garanţiilor dreptului la un proces echitabil, oferind un conţinut nou sau diferit acestor garanţii.

Fără a-şi propune o prezentare exhaustivă a jurisprudenţei CEDO referitoare la articolul 6 din convenţie, această conferinţă are ca scop descrierea unor evoluţii importante, printre altele, referitoare la aplicarea acestei prevederi, la garanţiile oferite în cadrul procesului penal şi la divergenţa de jurisprudenţă.

Cristina Gonţa este doctorand la Facultatea de Drept al Universităţii din Berna şi jurist asistent la Curtea Europeană a Dreptului Omului.

Confirmarea participării se face prin e-mail (mihai.sandru@csde.ro) până la data de 25 mai 2010. Solicitanţii sunt rugaţi să menţioneze: numele şi prenumele, afilierea instituţională şi funcţia, precum şi domeniul de interes în materia dreptului european.

Informaţii suplimentare şi materiale referitoare la conferinţă vor fi disponibile la adresa www.csde.ro.

Este încurajată participarea la lucrările conferinţei cu prezentări vizând subiectele enumerate anterior dar şi altele referitoare la probleme conexe ce ar putea fi de interes. În acest sens, doritorii pot adresa o solicitare de înscriere pe lista vorbitorilor, trimiţând şi un scurt rezumat al principalelor puncte ce ar urma să fie atinse, la adresa de e-mail mihai.sandru@csde.ro.

Nu se percepte taxă de participare. Locurile sunt limitate, înscrierea participanţilor realizându-se în ordinea cronologică a confirmarilor. Sunt aşteptate propuneri de sponsorizare a evenimentului.

 
Secţiuni: Anunțuri, CEDO | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD