Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
9 comentarii

JURINDEX a depasit 100.000 de hotarari publicate
25.05.2010 | JURIDICE.ro, Adrian NEACSU

JURIDICE - In Law We Trust

JURINDEX – portalul national de jurisprudenta are placerea sa anunte depasirea cifrei simbolice de  100.000 de hotarari judecatoresti publicate. Mai exact, in acest moment JURINDEX a publicat un numar de 103.594 hotarari judecatoresti, in forma lor originala, integrala si nemodificata decat in vederea eliminarii datelor cu caracter personal.

La momentul lansarii sale ca serviciu public national, la 24 aprilie 2009, Jurindex publica un numar de 89.814 hotarari judecatoresti pronuntate de toate cele 16 curti de apel din Romania in anul 2008. Acest numar reprezenta peste 68% din totalul hotararilor pronuntate de aceste instante in cursul anului 2008 si constituia la acea data cea mai mare colectie publica de jurisprudenta accesibila gratuit.

Jurindex a trecut la publicarea hotararilor judecatoresti ale curtilor de apel din 2009 si 2010 pana la zi.

In urma dezvoltarii procedurilor de colectare a hotararilor judecatoresti din instante prin colaborarea cu Consiliul Superior al Magistraturii,  procentul de publicare asigurat de JURINDEX s-a imbuntatit radical. Astfel, ultimele hotarari adaugate in baza de date publica sunt cele pronuntate de Curtea de Apel Galati incepand cu 1.01.2009 pana la 1.03.2010, respectiv un numar de 7.860 hotarari. Acest numar reprezinta peste 95% din hotararile judecatoresti pronuntate de Curtea de Apel Galati in aceasta perioada.

In perioada urmatoare JURINDEX va asigura publicarea tuturor hotararilor curtilor de apel din 2009 pana la zi si in continuare, concentrandu-se in acealsi timp pe atragerea de resurse in vederea dezvoltarii capacitatii sale tehnice.

jud. Adrian NEACSU
manager Jurindex – portalul jurisprudentei nationale
presedintele Tribunalului Vrancea

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Au fost scrise până acum 9 de comentarii cu privire la articolul “JURINDEX a depasit 100.000 de hotarari publicate”

 1. Felicitari dle Neacsu.
  Toata stima.

  Dar motorul ramine de calitate inferioara.
  Stiu.
  Este motorul creat si administrat de ECRIS.
  ECRIS este de calitate inferioara.
  35 milioane de euro pentru un sistem defectuos. (Ecris).
  1,5 milioane de euro pentru Programul Phare al CSM pentru „transparenta si acces liber la justitie”

  Va rog sa apreciati eufemismul.

 2. Adrian NEACSU spune:

  Motorul de cautare este creat de noi, urmarind insa intr-adevar structura folosita de ECRIS. Nu am beneficiat pana acum de nici o finantare sau subventie, astfel incat nu am putut derula contracte de prestari servicii pentru dezvoltarea sistemului. Incercam schimbarea acestei situatii in perioada urmatoare, apeland in principiu la surse alternative de finantare, atat timp cat cele de stat nu exista. Poate chiar e mai bine asa.

 3. jurindexmaster spune:

  Se lucreaza …deja este in forma beta

 4. Falicitari colegi! Noi in Moldova tot publicam hotaririle judecatoresti doar intr-un alt mod. Astfel, la noi a fost intrudus in instantele de judecata Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor si paginile web ale instantelor judecatoresti. Hotaririle se publica automat de catre operatorul din cadrul instantei pe pagina web al instantei judecatoresti. Hotaririle se plaseaza la compartimentul „Baza de date hotariri” de pe pagina web a instantei de judecata iata link-ul cu adresele instantelor, sper sa va fie interesant http://echitate.wordpress.com/2010/03/30/instantele-judecatoresti-acum-si-pe-net/

 5. Good news!
  Felicitari Adrian,
  o noua batalie cistigata in razboiul cu promotorii ocultismului hotaririlor judecatoresti.
  PS. felicitarilor si initiativei moldovenilor de peste Prut, in aceeasi directie…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.