Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Tinte nationale pentru Strategia Europa 2020. Obiectiv: rata de parasire timpurie a scolii si ponderea persoanelor cu varsta de 30-34 ani absolvente de studii tertiare – Bucuresti, 26 mai 2010


25 mai 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In data de 26 mai 2010 (10.00 – 12.30), Departamentul pentru Afaceri Europene şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului organizeaza masa rotundă Ţinte naţionale pentru Strategia Europa 2020. Obiectiv: rata de părăsire timpurie a şcolii şi ponderea persoanelor cu vârsta de 30-34 ani absolvente de studii terţiare.

Evenimentul marchează încheierea unei etape a procesului Europa 2020, respectiv translatarea preliminară la nivel naţional a obiectivelor strategiei, în contextul în care, pe plan european, se desfăşoară un amplu proces de dialog între Comisia Europeană şi statele membre pe această temă.

Strategia Europa 2020 propune o imagine de ansamblu a economiei sociale de piaţă a Europei în următorul deceniu, menită să conducă la ieşirea din criza economică şi financiară şi la transformarea Uniunii într-o economie inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii, cu niveluri ridicate de ocupare a forţei de muncă, de productivitate şi de coeziune socială.

Cadrul general al strategiei a fost adoptat de către şefii de stat şi/sau guvern la Consiliul European din 25 – 26 martie 2010, urmând ca celelalte elemente ale acesteia să fie definitivate în cadrul formaţiunilor de lucru ale UE şi adoptate la Consiliul European din 17 iunie.

În perioada dintre Consiliul European de primăvară şi cel de vară din acest an, statele membre sunt invitate să stabilească ţintele naţionale pentru obiectivele strategiei, în funcţie de punctul de pornire şi de condiţiile naţionale. De asemenea, statele membre trebuie să identifice principalele blocaje la nivel naţional în calea creşterii economice sustenabile şi să definească măsuri adecvate (cu resurse estimate şi termene de implementare) pentru atingerea ţintelor propuse.

Masa rotundă va reuni reprezentanţi ai structurilor guvernamentale, partenerilor sociali, mediului academic, societăţii civile etc. şi îşi propune să completeze tabloul schiţat de Grupul de lucru sectorial pentru stabilirea obiectivelor Strategiei Europa 2020 şi să asigure preluarea punctelor de vedere ale tuturor părţilor interesate.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii