Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Tinte nationale pentru Strategia Europa 2020. Obiectiv: rata de parasire timpurie a scolii si ponderea persoanelor cu varsta de 30-34 ani absolvente de studii tertiare – Bucuresti, 26 mai 2010
25.05.2010 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

In data de 26 mai 2010 (10.00 – 12.30), Departamentul pentru Afaceri Europene şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului organizeaza masa rotundă Ţinte naţionale pentru Strategia Europa 2020. Obiectiv: rata de părăsire timpurie a şcolii şi ponderea persoanelor cu vârsta de 30-34 ani absolvente de studii terţiare.

Evenimentul marchează încheierea unei etape a procesului Europa 2020, respectiv translatarea preliminară la nivel naţional a obiectivelor strategiei, în contextul în care, pe plan european, se desfăşoară un amplu proces de dialog între Comisia Europeană şi statele membre pe această temă.

Strategia Europa 2020 propune o imagine de ansamblu a economiei sociale de piaţă a Europei în următorul deceniu, menită să conducă la ieşirea din criza economică şi financiară şi la transformarea Uniunii într-o economie inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii, cu niveluri ridicate de ocupare a forţei de muncă, de productivitate şi de coeziune socială.

Cadrul general al strategiei a fost adoptat de către şefii de stat şi/sau guvern la Consiliul European din 25 – 26 martie 2010, urmând ca celelalte elemente ale acesteia să fie definitivate în cadrul formaţiunilor de lucru ale UE şi adoptate la Consiliul European din 17 iunie.

În perioada dintre Consiliul European de primăvară şi cel de vară din acest an, statele membre sunt invitate să stabilească ţintele naţionale pentru obiectivele strategiei, în funcţie de punctul de pornire şi de condiţiile naţionale. De asemenea, statele membre trebuie să identifice principalele blocaje la nivel naţional în calea creşterii economice sustenabile şi să definească măsuri adecvate (cu resurse estimate şi termene de implementare) pentru atingerea ţintelor propuse.

Masa rotundă va reuni reprezentanţi ai structurilor guvernamentale, partenerilor sociali, mediului academic, societăţii civile etc. şi îşi propune să completeze tabloul schiţat de Grupul de lucru sectorial pentru stabilirea obiectivelor Strategiei Europa 2020 şi să asigure preluarea punctelor de vedere ale tuturor părţilor interesate.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate