Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Cele mai noi apariţii editoriale C.H Beck
28.05.2010 | Loredana PELMUSI

Secţiuni: Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

Stimaţi utilizatori ai Juridice.ro, vă prezentăm cele mai noi apariţii editoriale ale C.H. BECK din perioada 20 – 27 mai 2010.

Arestarea preventivă. Reglementare, doctrină, jurisprudenţă

Andrei Zarafiu

null

Prezenta lucrare îmbracă forma unui amplu studiu de doctrină şi jurisprudenţă, având o evidentă valoare ştiinţifică, ilustrată de metoda de abordare şi instru-mentele de analiză, specifice activităţii universitare, dar în acelaşi timp prezintă şi o certă utilitate practică întrucât propune atât soluţii concrete pentru depăşirea impedimentelor apărute în activitatea de aplicare a reglementărilor în materie cât şi modificări legislative în scopul asigurării unui cadru normativ suplu şi coerent pentru privarea de libertate în procesul penal.

Detalii

Persoana juridică – subiect al răspunderii penale

Anca Jurma

nullLucrarea examinează modul de reglementare al calităţii persoanei juridice de subiect al răspunderii penale atât în dreptul comparat, cât şi, cu precădere, în dreptul românesc. Deşi în legislaţia română această instituţie juridică este în vigoare încă din anul 2006, aplicarea ei practică este încă destul de redusă. Plecând de la analiza aprofundată a dispoziţiilor de drept penal şi procesual penal aplicabile în această materie şi a modului cum au fost până în prezent aplicate, autoarea îşi propune să ofere un instrument util practicienilor dreptului penal şi totodată sugestii de perfecţionare a legii.

Detalii

Evaziunea fiscală. Ediţia 2

Nicolaie Hoanţă

nullLucrarea este printre puţinele de la noi care abordează fenomenul evaziunii şi fraudei fiscale pe baza unui instrumentar ştiintific bogat şi de înaltă ţinută cu contribuţii originale la aprofundarea mecanismelor de derulare şi la indicarea soluţiilor de depăşire a impacturilor negative ale evaziunii fiscale asupra vieţii economice şi sociale. De la moralitatea recurgerii la impozite şi până la impactul Marii Crize Financiare Mondiale actuale, de la strânsa legătură a politicului cu fiscalitatea şi evaziunea fiscală şi până la penetrarea în relaţia, mai mult sau mai puţin ocultă, dintre evaziune fiscală şi corupţie, de la evoluţia sistemului fiscal şi reformei fiscale şi până la problemele tehnice ale evaziunii şi fraudei fiscale este prezentat într-o succesiune logică, cu claritate, coerent, direct şi deschis, astfel încât toţi cei care vor lectura acestă lucrare să aibă multe şi bogate foloase. Detalii

Curierul fiscal, Nr. 5/2010

nullEra odată un om căruia o perioadă i-a mers mai rău, apoi mai bine şi când credea că l-a prins pe Dumnezeu de picior, a aflat de prin sat că va veni criza. Tot cugetând el (în timp ce vecinii lui căutau să facă provizii pentru criză) a ajuns la concluzia: „las că nu mă loveşte chiar pe mine”. Şi plecând de la cugetarea sa a zis: „rezolv eu criza cu nişte investiţii care îmi vor scădea cheltuielile”. Uite aşa a ajuns omul la concluzia că poate e bine să îşi pună nişte termopane. Cum nu avea bani s-a dus la bancă şi a luat un credit (pentru nevoi personale, nu credit de investiţii). Tocmai când i s-a aprobat creditul a venit şi ziua în care trebuia să plece în concediu. Dar dacă tot a luat banii de la bancă, ar fi fost păcat să nu îi ia cu el (pentru orice eventualitate, nu pentru a-i cheltui). În concediu, surpriză, totul costă mai mult decât se aştepta şi apoi, de ce să nu facă cinste şi la prieteni să poată să câştige şi titlul de „cel mai de gaşcă”. Tocmai luase împrumutul şi, dacă tot erau lichidităţi, de ce să nu beneficieze de ele (doar la anul o va duce mai bine şi va lua termopanele din salariu).
Aproape trece concediul, rămâne fără bani, nu are de unde să se mai împrumute şi dintr-o dată se deşteaptă: „a venit criza, trebuie făcute nişte economii, hai să scurtez concediul. Ce soluţie salvatoare: câteva zile de concediu mai puţin şi se rezolvă criza! Apoi sigur o voi duce mai bine …. Doar că … nu am pus termopane, banii de la bancă nu îi mai am, ratele devin scadente, stomacul e tot mai gălăgios”.
Ce putem să spunem în acest caz: că economiile făcute la timp în concediu (nu când sacul nu mai avea bani) i-ar fi lăsat la dispoziţie banii pentru termopane, ratele s-ar fi acoperit din economiile de la întreţinere, ar mai fi trecut un an şi apoi ar fi fost mai bine. Sau măcar poate nu ar fi fost mai rău. Şi că eventual povestea este chiar reală dacă înlocuim termopanele cu investiţiile publice, tăierea concediului cu tăierea veniturilor şi de aici fiecare poate da ce sens vrea celorlalte aspecte, în funcţie de imaginaţie.
Oricum, cel puţin pe termen scurt (unii ar zice că doar pe termen foarte scurt) am scăpat de majorarea impozitelor. Pe termenul mediu şi lung …Dumnezeu cu mila… Detalii

Redacţia

Cum să gestionezi personalităţile dificile

Sandrine Weisz

null

Redactor-şef adjunct la revista Personnel, Sandrine Weisz a susţinut timp de 10 ani seminarii de formare în comunicare, management şi economie, în Franţa şi în străinătate. Ea se adresează unui public foarte variat, din: industrie, cultură, transporturi, administraţia publică, construcţii şi lucrări publice, servicii.
Experienţa sa în interviuri şi animarea grupurilor de lucru îi permit să redacteze o tipologie nouă şi atractivă a interlocutorilor dificili întâlniţi în firme, precum şi să propună soluţii concrete de rezolvare a conflictelor.
Autoarea a mai scris: Le guide de la formation (ESF, lucrare colectivă) şi Exporter, c’est facile (Les Presses du Management).

Detalii

Vă dorim lectură plăcută!

Loredana Pelmuşi, Editura C.H. Beck

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti