Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete
 1 comentariu

Intalnire membrii CSM – asociatiile profesionale ale magistratilor ref. consecintele crizei economico-financiare
27.05.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Maine, 28 mai 2010 (începând cu orele 10.30), membri aleşi în Consiliul Superior al Magistraturii, precum şi membri de drept: doamna judecător Lidia Bărbulescu, preşedinte delegat al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, doamna Laura Codruţa Kovesi, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi domnul Cătălin Marian Predoiu, Ministrul Justiţiei, se vor întâlni cu reprezentanţii curţilor de apel, tribunalelor şi parchetelor de pe lângă aceste instanţe şi cu reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor, în aula Institutului Naţional al Magistraturii.

Potrivit unui comunicat al CSM, „reprezentanţii sistemului judiciar românesc doresc să identifice  vulnerabilităţile sistemului judiciar în contextul crizei economico-financiare actuale, modul în care aceasta afectează funcţionarea justiţiei şi  să propună soluţii concrete şi viabile  pentru surmontarea acestei situaţii.

Consiliul a apreciat că este oportună exprimarea unui punct de vedere unitar al autorităţii judecătoreşti în întâlnirile cu celelalte autorităţi cu privire la măsurile adoptate la nivel naţional.

Pe ordinea de zi au fost stabilite următoarele puncte de discuţie:

  1. reducerea cu 20% a fondului de salarizare;
  2. adoptarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 45/2010 pentru modificarea art. 1 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale pentru personalul din sectorul bugetar;
  3. posibilitatea identificării unor eventuale măsuri de compensare a sumelor datorate de stat cu reducerile salariale ce urmează a fi impuse sau cu impozitele şi celelalte contribuţii pe care magistraţii le plătesc;
  4. problema pensionărilor;
  5. orice alte aspecte semnalate de participanţi.”
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti