Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Falsificatori de carduri retinuti

28.05.2010 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Bacau au hotarat retinerea pentru 24 de ore a  mai multor persoane: Aron Alexandru, Mazilu Eduard, Buta Catalin, Farcas Ionel, Daiciu Alexandru, Nechifor Corneliu-Costel, Gafton Cristian si Antonache Mihaita-Gabriel, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat in scopul savarsirii de infractiuni prin intermediul sistemelor si retelelor informatice.

Potrivit unui comunicat DIICOT, ”in anul 2009, inculpatul Aron Alexandru, in calitate de lider, a constituit impreuna cu ceilalti inculpati, un grup infractional organizat, avand caracter transfrontalier, specializat in confectionarea artizanala, comercializarea si exploatarea dispozitivelor de fraudare a mijloacelor de plata electronica, copiere si transmitere neautorizata de date de identificare ale cardurilor bancare apartinand in principal unor cetateni straini, efectuarea de operatiuni financiare frauduloase in mediul virtual, prin utilizarea datelor de identificare a cardurilor bancare pentru plata unor servicii precum si efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos prin retrageri de numerar de la ATM-uri.

Membrii gruparii au actionat atat in Romania cat si in strainatate, in special in Germania, Marea Britanie, S.U.A. si Olanda.

La data de 26 mai 2010, in baza autorizatiilor  obtinute de procurorii D.I.I.C.O.T., s-au  efectuat perchezitii domiciliare  in 10 imobile din judetele Bacau si Neamt, ocazie cu care au fost ridicate dispozitive si subansamble de skimming, componente electronice, sisteme informatice, mulaje ale unor guri de bancomat, 1000 de cartele telefonice, 160 de cartele SIM emise de diferite companii de telefonie mobila.

Procurorii  D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Bacau au dispus retinerea pentru 24 de ore a celor opt  inculpati  si au propus instantei de judecata arestarea preventiva a acestora pentru 29 de zile.

Cercetarile in cauza au fost efectuate cu suportul tehnic al D.G.I.P.I. si impreuna cu ofiteri de politie din cadrul B.C.C.O. Bacau, Iasi, Alba si Brasov, S.I.R. din cadrul I.P.J. Bacau si I.P.J. Neamt, precum si lucratori ai Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau.”

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week