Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Consiliul Concurentei. Concentrare autorizata


28 mai 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Telecom
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Joi, 27 mai 2010, Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica realizata de catre S.C. NextGen Communications S.R.L. prin achizitionarea unor active (retele de comunicatii electronice) ale S.C. NewCom Telecomunicatii S.A.

Potrivit unui comunicat al CC, ”Consiliul Concurentei a analizat impactul acestei operatiuni asupra mediului concurential de pe pietele pe care cele doua companii isi desfasoara activitatea, prin prisma prevederilor Legii Concurentei (nr. 21/1996) si ale Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice, si a constatat ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal. Operatiunea de concentrare economica nu a condus la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate. De asemenea, in cadrul analizei efectuate de Consiliul Concurentei, s-a avut in vedere si faptul ca NewCom se afla in dificultate economico-financiara majora, iesirea de pe piata a acestei intreprinderi fiind inevitabila.

NextGen Communications face parte Grupul Deutsche Telekom, fiind controlat in mod direct de S.C. Romtelecom S.A. NextGen Communications desfasoara activitati comerciale in Romania prin societatile comerciale ale Grupului OTE, de asemenea membru al grupului Deutsche Telekom: S.C. Cosmote Romanian Mobile Telecommunications S.A., S.C. Romtelecom S.A., S.C. Telemobil S.A., SC Next Gen Communications S.R.L., S.C. Germanos Telecom Romania S.A., S.C. Sunlight Romania Filiala Bucuresti S.R.L., precum si prin S.C. Combridge S.R.L.

Decizia prin care Consiliul Concurentei a autorizat acesta operatiune de concentrare economica, va fi publicata pe site-ul acestei institutii, respectiv www.consiliulconcurentei.ro.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro