Varia
JURIDICE

Noi posturi de conducere la nivel înalt în cadrul Comisiei Europene
28.05.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, VARIA (alte surse)
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeana sustine procesul de recrutare de personal pentru ocuparea unor posturi de conducere la nivel inalt in cadrul Comisiei, oferind un nou impuls in acest sens prin anuntarea unor posturi vacante.

Potrivit unui comunicat al CE, ”Maroš Šefčovič, vicepresedintele Comisiei Europene responsabil de relatiile interinstitutionale si de administratie, a anuntat astazi publicarea unor anunturi de posturi vacante pentru patru posturi de director general adjunct, deschise resortisantilor din trei state membre care au aderat la UE in 2004 (Letonia, Lituania si Malta). Desi obiectivele globale privind numarul de persoane recrutate din noile state membre care au aderat la UE in 2004 pentru ocuparea unor posturi de conducere la nivel inalt au fost atinse, obiectivele indicative individuale nu au fost inca atinse pentru aceste trei state membre. Anunturile publicate astazi vor fi urmate zilele viitoare de doua serii de anunturi pentru posturi de conducere la nivel inalt, respectiv pentru functia de director si cea de consilier principal, posturi care vor fi deschise resortisantilor din sase state membre care au aderat la UE in 2004 si 2007 (Bulgaria, Republica Ceha, Lituania, Polonia, Romania si Slovacia).

„Comisia este hotarata sa obtina un echilibru geografic adecvat in cadrul serviciilor sale, inclusiv la cel mai inalt nivel de conducere”, a declarat vicepresedintele Šefčovič. „Rezultatele au fost foarte bune in ceea ce priveste nivelurile indicative fixate pentru tarile care au aderat in 2004 si 2007. Insa pentru unele state membre este nevoie de un efort suplimentar. De aceea am decis sa facem acest pas suplimentar. Astept cu interes dosarele candidatilor cu pregatire foarte buna.”

In urma extinderilor din 2004 si 2007, Comisia s-a angajat sa sprijine in mod activ procesul de recrutare a resortisantilor din cele 12 noi state membre in serviciile sale, inclusiv in posturile de conducere la nivel inalt.

Acest proces a fost sprijinit prin instituirea unei perioade de tranzitie in cursul careia aceste recrutari ar trebui facilitate. Aceasta perioada se va incheia la 31 decembrie 2010 pentru cele 10 state membre care au aderat la UE in 2004 (UE­10).O perioada similara s-a stabilit pentru Bulgaria si Romania (UE-2), perioada care se va incheia la 31 decembrie 2011.

In ceea ce priveste recrutarea UE-10 pentru posturi de conducere la nivel inalt, Comisia Europeana a fixat ca obiectiv global un numar de 10 posturi de director general sau director general adjunct si un numar de 41 de posturi de director sau consilier principal.

In ansamblu, in ultimii ani, acest proces de recrutare s-a desfasurat foarte bine:obiectivul indicativ global a fost atins la nivel de director general sau director general adjunct si este foarte aproape de a fi realizat la nivel de director sau consilier principal, 40 de persoane fiind deja recrutate.

Cu toate acestea, vicepresedintele Šefčovič doreste sa continue actiunile predecesorului sau, Siim Kallas, si sa promoveze recrutarea pentru o serie de state membre pentru care obiectivele indicative individuale nu au fost inca atinse, prin anunturile publicate astazi si prin viitoarele anunturi pentru posturi de director si consilier principal.

Anunturile pentru posturile de director general adjunct care sunt deschise resortisantilor din Letonia, Lituania si Malta sunt urmatoarele:

  • director general adjunct in Directia Generala Concurenta;
  • director general adjunct in Directia Generala Piata Interna si Servicii;
  • director general adjunct in Directia Generala Politica Regionala;
  • director general adjunct in Directia Generala Sanatate si Consumatori.

La 28 mai, Comisia va publica anunturi de posturi vacante pentru functia de director, care vor fi deschise resortisantilor din Bulgaria, Republica Ceha, Lituania, Polonia, Romania si Slovacia.Posturile vor fi pentru Directia Generala Concurenta, Directia Generala Agricultura si Dezvoltare Rurala, Directia Generala Buget, Centrul Comun de Cercetare si Oficiul pentru Publicatii al UE.

La 9 iunie, Comisia va publica anunturi de posturi vacante la nivel de consilier principal si pentru resortisantii din Bulgaria, Republica Ceha, Lituania, Polonia, Romania si Slovacia. Acestea vor fi pentru Serviciul Juridic, EuropeAid si pentru Directiile Generale Cercetare, Energie si Interpretare.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti