Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Carti noi de la editura UNIVERSUL JURIDIC
01.06.2010 | Dan MARCULESCU

JURIDICE - In Law We Trust

Stimaţi utilizatori ai Juridice.ro, va prezentăm cele mai noi apariţii editoriale ale Editurii Universul Juridic:

MIRCEA URSUTA - Procedura contraventionala ed. 3

Procedura contravenţională, ediţia a III-a

Mircea Ursuţa

Prezenta ediţie îşi propune să aducă în atenţia cititorilor, pe lângă noutăţile în materie, o nouă secţiune consacrată contravenţiilor rutiere. În condiţiile în care o parte însemnată a plângerilor contravenţionale vizează contravenţii rutiere, am apreciat că această materie merită o analiza mai amănunţită, având în vedere mai ales deciziile recente ale practicii judiciare în materie. Pentru a spori interesul practic al lucrării, pe lângă numeroasele decizii ale instanţelor la care am făcut trimitere, am inserat în prezenta ediţie şi forma la zi a Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001, un extras din Codul Rutier (partea referitoare la răspunderea contravenţională) precum şi Norma de Metrologie Legală 021-05 care se referă la condiţiile în care se efectuează măsurătorile radar. Nu în ultimul rând, datorită importanţei sale recunoscută din ce în ce mai mult în hotărâri ale instanţelor judecătoreşti, am publicat integral şi Hotărârea CEDO în cauza Anghel împotriva României. La prezenta ediţie s-a avut în vedere legislaţia în vigoare la data de 10 mai 2010.

* * *

ZAMFIRESCU - Tratat practic

Tratat practic de psihocriminalistică – Autori şi adevăruri necunoscute

Neculai Spirea Zamfirescu

Un adevăr de necontestat este că reuşita nu o datorez numai propriilor mele străduinţi, ci şi nepreţuitului concurs al eminenţilor reprezentanţi ai şcolii române de poliţie ştiinţifică. Singura satisfacţie ar fi ca această lucrare să-şi atingă scopul urmărit prin munca ce am închinat-o ei, dăruind un spirit inovativ psiho criminalistului care în faţa unei situaţii să făurească teoreme şi să rezolve ecuaţii.

* * *

EMILIA EZER - Contractul de transport 3D

Contractul de transport internaţional de mărfuri pe şosele

Emilia Ezer

Lucrarea de faţă este prima cercetare monografică a contractului de transport internaţional de mărfuri pe şosele, realizată nu numai din perspectiva dreptului uniform dat de Convenţia CMR de la Geneva, ci şi din aceea a actelor legislative incidente ale Uniunii Europene. Demersul ştiinţific de faţă, de altfel foarte laborios, se impune prin meticulozitatea cercetării, prin problemele incitante ridicate, prin curajul propunerilor avansate, toate acestea fundamentate pe o foarte solidă documentare, pe o investigare atentă a doctrinei de specialitate străină şi română, dar şi a jurisprudenţei în materie.

Prof. univ. dr. Brânduşa Ştefănescu


* * *

TRAIAN STEFANESCU - Tratat teoretic si practic 3D

Tratat teoretic şi practic de drept al muncii

Ion Traian Ştefănescu

Apariţie lucrării Tratat teoretic şi practic de drept al muncii a prestigiosului autor prof. univ. dr. Ion Traian Ştefănescu vine cu o promoţie unică pe piaţa de carte juridică: primele 100 de precomenzi la prezenta lucrare vor beneficia de un autograf din partea autorului.

Lucrarea Tratat teoretic şi practic de drept al muncii constituie cea mai importantă operă a prestigiosului autor prof. univ. dr. Ion Traian Ştefănescu.

Tratatul, actualizat cu ultimele modificări legislative intervenite (până la data de 15 martie 2010) în guvernarea raporturilor de muncă, conţine o analiză aprofundată, plenară, a instituţiilor fundamentale din materia dreptului muncii: noţiunea şi obiectul dreptului muncii; izvoarele dreptului muncii; principiile fundamentale ale dreptului muncii; sindicatele; reprezentanţii salariaţilor; comitetul european de întreprindere; patronatele; Consiliul Economic şi Social; Contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010; formarea profesională şi stimularea ocupării forţei de muncă; contractul individual de muncă; răspunderea juridică; interdicţia discriminării în materia raporturilor de muncă; contractele de muncă şi abuzul de drept; timpul de muncă şi timpul de odihnă; salarizarea; securitatea şi sănătatea în muncă; inspecţia muncii; conflictele de muncă; jurisdicţia muncii; contractele de muncă cu element de extraneitate.

Această veritabilă lucrare ştiinţifică de drept al muncii este oricând binevenită, servind ca un preţios instrument informativ în acest domeniu, pentru specialişti teoreticieni – cercetători, cadre didactice etc. – şi practicieni – consilieri juridici, avocaţi, judecători, personal din compartimentele de resurse umane şi nu numai pentru ei.

* * *

MARIN VOICU - Starea justitiei 3D

Starea justiţiei în Statele Europei

Marin Voicu

Recent Comisia Europeană pentru Eficacitatea Justiţiei a publicat cel de-al doilea raport (2008) asupra stării justiţiei în Europa, elaborat, în principal, pe baza răspunsurilor date de Statele membre ale Consiliului Europei la grilele de evaluare transmise de Comisie.

Structura raportului, dar, mai ales, conţinutul şi datele sintetice, precum şi elementele de analiză comparativă a acestora, atestă importanţa acestui document european în contextul accentuării crizei justiţiei în Europa, criză persistentă în ultimii ani, ca o criză de structură instituţională, de celeritate, calitate şi eficacitate a justiţiei.

În această lucrare ne-am limitat la comentarea a unor secţiuni privitoare la statutul şi cariera judecătorilor, salarizarea lor şi alte drepturi, statutul magistraţilor pensionari, organizarea şi competenţele tribunalului în cele 46 state membre ale Consiliului Europei, bugetele tribunalelor şi reformele judiciare din ultimii cinci ani (2004-2008).

* * *

Vă dorim lectură plăcută!

Dan Mărculescu, Director Marketing  UNIVERSUL JURIDICPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.