Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Speta ref. evaziune fiscala


2 iunie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Fiscalitate, Flux informații

Ministerul Public a anuntat, marti, 1 iunie 2010, ca procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Mures au dispus, la data de 27 mai 2010, punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpata Emilia Ogrean sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala in forma continuata, comisa prin ascunderea bunului sau a sursei impozabile in scopul sustragerii de la plata obligatiilor fiscale, scop realizat prin neplata accizelor in termenul legal.

Potrivit unui comunicat al MP, ”din probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale a reiesit faptul ca inculpata a detinut 3338 pachete tigari fara timbre de marcaj fiscal emise de autoritatile fiscale romane, pe care le-a comercializat, fara a achita acciza datorata statului la momentul detinerii marfii, ascunzand in acest mod sursa impozabila si sustragandu-se de la plata obligatiilor aferente catre bugetul consolidat al statului. Trebuie mentionat faptul ca tigarile comercializate proveneau din afara spatiului comunitar, fapt ce determina, in conformitate cu reglementarile fiscale in vigoare, obligativitatea platii accizei in sarcina inculpatei, deoarece aceasta le detinea. Prejudiciul estimat a fi adus bugetului de stat se cifreaza la valoarea de 22.837 lei, reprezentand accize si TVA.

La aceeasi data, 27.05.2010, fata de inculpata s-a dispus masura preventiva a retinerii pentru o durata de 24 ore.

Procurorii au solicitat arestarea preventiva a inculpatei pentru 29 de zile, cu motivarea ca fapta prezinta un  pericol concret pentru ordinea publica, rezultat din lezarea grava a relatiilor sociale privitoare la stabilirea corecta a starii de fapt de natura sa pericliteze ordinea economico – sociala fiscala. Din probele administrate in cauza pana in acest moment procesual a rezultat ca prin actiunea inculpatei de ascundere a tigaretelor si nesupunerea lor regimului de accizare s-a produs o eludare a dispozitiilor legale referitoare la colectarea obligatiilor fiscale.

Magistratii Judecatoriei Targu Mures au dispus fata de inculpata masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică