Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

ANCOM. Consultarea publica ref. procedura de acordare a primelor doua multiplexe digitale nationale


02.06.2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) supune consultarii publice proiectul de decizie privind procedura de acordare a primelor doua licente de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru de televiziune, opinia publica putand consulta proiectul in cadrul primei etape de tranzitie de la televiziunea analogica la televiziunea digitala terestra.

Conform unui comunicat ANCOM, ”potrivit Deciziei ANCOM, licentele de utilizare a frecventelor in banda de 470 – 862MHz in vederea operarii celor doua multiplexe nationale de televiziune digitala terestra DVB-T pe teritoriul Romaniei se acorda prin proceduri de selectie comparative distincte. Persoanele interesate pot depune oferte pentru ambele proceduri de selectie organizate de ANCOM.

Proiectul de decizie supus consultarii publice de ANCOM vine ca urmare a adoptarii Hotararii de Guvern prin care au fost stabilite conditiile, taxele de licenta si tipul procedurii de acordare a licentelor pentru trecerea la televiziunea digitala.

Pentru a desemna castigatorii primelor doua licente de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru de televiziune vor trebui parcurse atat etapele premergatoare, cat si etapele procedurilor de selectie propriu-zise. Calendarul detaliat al etapelor procedurilor de selectie se va stabili de catre ANCOM prin caietul de sarcini, care va fi publicat  in urma adoptarii Deciziei supuse astazi consultarii publice.

Etapele premergatoare procedurilor de selectie organizate de ANCOM includ:

a) publicarea proiectului caietului de sarcini in vederea consultarii;

b) transmiterea observatiilor privind continutul caietului de sarcini;

c) elaborarea formei finale a caietului de sarcini si aprobarea acestuia de catre presedintele ANCOM;

d) publicarea anuntului de participare la procedurile de selectie organizate.

Dupa ce vor fi parcursi acesti pasi, ANCOM va demara urmatoarele etapele ale procedurilor de selectie in vederea acordarii celor doua multiplexe nationale:

a) obtinerea caietului de sarcini de catre persoanele interesate;

b) transmiterea solicitarilor de clarificari si raspunsul la acestea;

c) depunerea ofertelor si a garantiei de participare de catre persoanele care au obtinut caietul de sarcini;

d) evaluarea ofertelor;

e) transmiterea comunicarilor privind rezultatul evaluarii tuturor ofertelor depuse;

f) primirea si solutionarea contestatiilor.

Procedura va fi finalizata o data cu desemnarea castigatorului si acordarea licentelor de utilizare a frecventelor, urmand ca CNA sa acorde licentele audiovizuale digitale pentru radiodifuzori. Procesul de tranzitie la televiziunea digitala terestra va fi continuat prin acordarea a patru multiplexe digitale regionale, proces care implica parcurgerea acelorasi etape ca si in cazul primelor doua multiplexe.

Proiectul de decizie poate fi consultat pe pagina de internet a ANCOM aici, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 10.06.2010, pe adresa sediului central ANCOM – Str. Delea Noua 2, sector 3, Bucuresti, sau direct la registratura ANCOM. Observatiile si recomandarile pot fi transmise si prin fax la numarul +40 372 845 404 begin_of_the_skype_highlighting              +40 372 845 404      end_of_the_skype_highlighting sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti