ANCOM. Reuniune regionala consultativa – Timisoara, 3 iunie 2010. Cum a fost


4 iunie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: ANUNTURI
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare si Administrare in Comunicatii (ANCOM), Catalin Marinescu, a anuntat, joi, 3 iunie 2010, la Timisoara, rezultatele controlului efectuat la RCS & RDS si Telemobil pentru verificarea licentelor 3G, dar si intrarea in vigoare a noului regim de autorizare generala aplicabil furnizorilor de comunicatii electronice.

Potrivit unui comunicat ANCOM, ”parte a „Reuniunilor regionale ale ANCOM”, intalnirea cu cei peste 100 de reprezentanti ai industriei din judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis este prima dintr-o serie de sase reuniuni regionale consultative ce vor fi organizate de Autoritate.

In cadrul dezbaterii de la Timisoara, reprezentantii Autoritatii au discutat impreuna cu cei prezenti aspecte precum stadiul pietei de comunicatii electronice si servicii postale, activitatea, obiectivele si prioritatile Autoritatii, noutatile legislative, deciziile de reglementare sau activitatile privind monitorizarea si controlul pietei. Totodata, operatorii au avut posibilitatea sa adreseze intrebari sau sa propuna spre rezolvare o serie de probleme cu care se confrunta pe plan local si pentru care ANCOM poate oferi solutii de rezolvare.

Presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, a anuntat si ca in perioada 8 ianuarie – 31 martie 2010, ANCOM a efectuat un control pentru a verifica daca RCS & RDS si Telemobil isi respecta obligatiile de acoperire impuse de ANCOM prin licentele 3G acordate acestora in anul 2006 (cu modificarile din data de 22 noiembrie 2009 pentru Telemobil).

„La 31 decembrie 2009 s-a incheiat a doua faza de dezvoltare a retelelor 3G. Conform masuratorilor efectuate, semnalul radio este prezent in parametrii stabiliti prin licenta in conformitate cu obligatiile asumate, in toate locurile de masurare, pentru ambii operatori”, a declarat presedintele ANCOM.

Pentru verificarea respectarii conditiilor din licenta de 3G acordata societatii RCS & RDS au fost verificate 176 de localitati cu o populatie insumata de 10.698.335 locuitori si 33 drumuri insumand 3.763 km, iar pentru Telemobil au fost verificate 62 localitati cu o populatie insumata de 8.963.466 locuitori si 158 drumuri insemnand 3.951 km (acoperire populatie si drumuri cumulativa la sfarsitul fazei a II-a).

Dupa atingerea termenului limita al fazei a doua, 31 decembrie 2009, Autoritatea a inceput verificarile in teren folosind sistemul integrat de inspectie a sistemelor radio – RADIS. Verificarea a presupus parcurgerea drumurilor cu o viteza maxima de 80 km/h astfel incat pentru fiecare portiune de 100 metri parcursi scanerul 3G sa efectueze macar 4 achizitii de date si parcurgerea principalelor bulevarde, strazi si piete, precum si a strazilor secundare si periferiilor, astfel incat localitatile sa fie verificate cat mai omogen. S-a urmarit de asemenea verificarea pe cat posibil a intregii zone intravilane. La procesul de verificare au luat parte 20 de specialisti ai ANCOM.

In ceea ce priveste noul regim de autorizare generala a furnizorilor de comunicatii electronice, care a intrat in vigoare in data de 29 mai 2010, principalele noutati constau in modificarea formularului – tip al notificarii si a fisei de descriere  a serviciilor care atrage dupa sine obligatia tuturor furnizorilor de retele sau/si de servicii de comunicatii electronice de a se reautoriza la ANCOM, pana la data de 31 decembrie 2010.

Totodata, decizia ANCOM reglementeaza expres regimul persoanelor straine, prevede noi cazuri de incetare a dreptului de a furniza retele sau servicii de comunicatii electronice, detaliaza procedura suspendarii acestui drept si obliga furnizorii sa raporteze ANCOM lista localitatilor in care se furnizeaza efectiv retele publice terestre la punct fix pe suport fizic.

Prezentarile sustinute de reprezentantii ANCOM cu ocazia acestei prime reuniuni regionale cu industria locala pot fi consultate aici.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro