Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
 1 comentariu

Catalin Predoiu in vizita de lucru in Austria si Germania


9 iunie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In perioada 8 – 11 iunie 2010, Catalin Predoiu, Ministrul Justitiei, efectueaza doua vizite de lucru in Germania si Austria.

Potrivit unui comunicat al MJ, ”in cadrul deplasarii la Berlin, ministrul Justitiei are programate intrevederi cu ministrul federal al justitiei, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, si cu presedintele Comisiei de afaceri europene a Bundestag-ului, Gunther Krichbaum. De asemenea, ministrul roman se va intalni si cu presedintele Sub-comisiei de drept european a Bundestag-ului, Patrick Sensburg, cu vice-presedintele Grupului parlamentar de prietenie Romania-Germania, Erich Fritz, dar si  cu vice-presedintele Asociatiei Judecatorilor din Germania, Lothar Jünemann.

In cadrul vizitei in Austria, ministrul Catalin Predoiu va fi primit de ministrul federal al justitiei, Claudia Bandion-Ortner, si de ministrul federal al internelor, Maria Fekter. Totodata, ministrul roman al justitiei se va intalni si cu membrii Comisiei de Afaceri Juridice din cadrul Consiliului National (camera inferioara a Parlamentului austriac). De asemenea, ministrul Predoiu va participa la un dejun de lucru cu ambasadorii Statelor Membre UE acreditati la Viena.

In cadrul celor doua vizite, discutiile vor fi axate pe cooperarea bilaterala intre sistemele judiciare din cele trei tari.

”Discutiile cu partenerii europeni vor viza, in principal, stadiul elaborarii Strategiei de reforma a justitiei ca serviciu public, masurile pentru punerea in aplicare a noilor coduri, proiectul legii micii reforme, precum si elementele de progres inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare. Dat fiind contextul economic general, vom prezenta si masurile de austeritate pe care Guvernul este obligat sa le ia si care se aplica tuturor categoriilor profesionale din sistemul bugetar, indiferent de domeniul de activitate, precum si impactul acestor masuri. Un alt subiect de interes este si agenda europeana a ministerelor de justitiei din Romania, Germania si Austria”, a declarat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro