Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Dobandire cetatenie – 277 de persoane

11.06.2010 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Joi, 10 iunie 2010, la sediul Institutului National al Magistraturii, 277 de persoane au depus juramantul de credinta pentru dobandirea cetateniei romane. Ceremonia de depunere a juramantului a avut loc in prezenta presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, Nicoleta Eucarie.

Potrivit unui comunicat al MJ, ”comisia pentru Cetatenie a solutionat, de la inceputul acestui an, 14.325 cereri. Dintre acestea, 13.494 cereri se refera la redobandirea cetateniei romane formulate de fostii cetateni romani care au pierdut cetatenia romana din motive neimputabile lor, 672 cereri de redobandire a cetateniei romane primite de la fosti cetateni romani care au renuntat la cetatenia romana, 143 cereri de acordare a cetateniei romane formulate de persoane care nu au mai avut niciodata cetatenia romana si 16 cereri de renuntare la cetatenia romana.

Precizam ca la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie au fost inregistrate, de la inceputul anului in curs, 33.177 de cereri de acordare si redobandire a cetateniei romane.

Conform legii, cetatenia romana se dobandeste la data depunerii juramantului de credinta. Dupa depunerea juramantului, se elibereaza certificatul de cetatenie romana, document care atesta calitatea de cetatean roman.

De la inceputul acestui an, 2062 de persoane au depus juramantul de credinta fata de Romania.”

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week