Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Spete ref. coruptia mica


11 iunie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ministerul Public a dat publicitatii joi, 10 iunie 2010, rezultatele actiunii intreprinse de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Alba, care au dispus, prin rechizitoriu, la data de 31 mai 2010, trimiterea in judecata a inculpatului SERBAN ROMULUS, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat al MP, ”din probele administrate in cauza  in cursul urmaririi penale a reiesit faptul ca, in cursul lunii ianuarie 2010, inculpatul a pretins si primit de la denuntatoarea S.M. suma de 1.000 lei, lasand-o sa creada ca are influenta asupra unei functionare din cadrul Casei Judetene de Pensii Alba, pentru a o determina sa faca un act ce intra in atributiile sale de serviciu, respectiv obtinerea deciziei de pensionare. Inculpatul s-a deplasat la domiciliul denuntatoarei si i-a pretins intreaga suma ceruta initial.

In realizarea rezolutiei infractionale, inculpatul s-a deplasat cu denuntatoarea S.M. la un bancomat, situat in apropierea unei cantine din municipiul Alba Iulia si acesta a accesat tastatura, extragand in doua zile consecutive si in doua transe sumele de 700 lei si respectiv 300 lei. Pentru a intari convingerea denuntatoarei ca actiunile se vor materializa, inculpatul i-a solicitat acesteia sa-i dea si carnetul de munca. Trebuie mentionat faptul ca savarsirea ambelor actiuni de primire a banilor de catre inculpat s-a produs in prezenta unui martor.

Dosarul a fost trimis spre solutionare Tribunalului Alba.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Deva, au dispus prin rechizitoriu, la data de 07.06.2010, trimiterea in judecata a inculpatilor STAMORAN CRANISLAV (in stare de arest preventiv), BOCZ IOANA-LOREDANA, COVASAN LACRAMIOARA-NARCISA, CUCU IOAN-MIRCEA si CATANA CRISTIAN-STEFAN, sub aspectul comiterii infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Din probele administrate in cauza, in cursul urmaririi penale, a rezultat faptul ca, in perioada ianuarie 2010 – 10.03.2010, la instigarea inculpatului Stamoran Cranislav si cu complicitatea inculpatilor Cucu Ioan-Mircea si Catana Cristian-Stefan, inculpatele Bocz Ioana-Loredana si Covasan Lacramioara-Narcisa au indus in eroare un numar de 467 parti vatamate prin incheierea de contracte de consultanta in vederea angajarii in strainatate a acestora, in Germania si Spania, contracte care nu aveau nici un suport juridic sau real. Prejudiciul produs in cauza a fost de aproximativ 120.000 lei.

Cauza a fost trimisa, spre competenta solutionare, catre Judecatoria Deva.

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Vrancea efectueaza cercetari fata de invinuitul STRATULAT IONEL, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta.

Din probele administrate in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, a reiesit faptul ca invinuitul a pretins suma de 300 de euro de la denuntatoarea N.E., pentru a-i facilita fiului acesteia promovarea probei practice a examenului de obtinere a permisului de conducere categoria B. Invinuitul a lasat sa se inteleaga ca are influenta asupra lucratorilor din cadrul S.P:C.R.P.C.I.V. Vrancea.

Desi, conform intelegerii prealabile, la data de 26.05.2010 acesta a primit de la denuntatoare suma de 800 lei, urmand ca diferenta pana la suma pretinsa initial sa fie inmanata dupa sustinerea probei practice, fiul denuntatoarei nu a promovat proba de traseu din data de 28.05.2010.Invinuitul si-a mentinut „oferta” pentru urmatorul examen si in acest sens a precizat ca va depune diligentele necesare pentru ca fiul denuntatoarei sa promoveze examenul , cu conditia ca in acest interval de timp sa primeasca si diferenta de bani potrivit intelegerii initiale . In acest context, s-a trecut la organizarea actiunii de prindere in flagrant. Astfel, la data de 08.06.2010, invinuitul Stratulat Ionel a fost prins in flagrant, dupa ce primise diferenta pretinsa  de la denuntatoare, respectiv suma de 430 lei. Fata de invinuit a fost luata masura obligarii de a nu parasi localitatea, pe o perioada de 30 de zile.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro