Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Infractiuni de mica coruptie


15 iunie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Ministerul Public a dat publicitatii luni, 14 iunie 2010, rezultatele actiunilor intreprinse de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti care au dispus, prin rechizitoriu, la data de 25 martie 2010, trimiterea in judecata a inculpatului NEACSU ALIN MARIAN, sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de dare de mita.

Potrivit unui comunicat al MP, ”din probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale a reiesit faptul ca, la data de 04.03.2010, inculpatul a oferit suma de 125 euro comisarului sef de politie D.S. si subinspectorului de politie C.A. (ambii din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti), pentru ca acestia sa nu-si indeplineasca atributiile de serviciu, respectiv sa nu-l sanctioneze contraventional, prin confiscarea celor 1.662 pachete de tigari pe care le transporta cu autoturismul propriu, fara a avea documente de provenienta. Inculpatul a fost surprins, cateva ore mai tarziu, dupa ce le-a remis celor doi lucratori de politie (denuntatorii) suma de 125 euro, pe care o asezase pe biroul denuntatorului D.S.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Mehedinti.

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Caras Severin au dispus, la data de 06.05.2010, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a inculpatului SAITOS LAZAR, sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita.

Din probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale a reiesit faptul ca, la data de 12.04.2010, inculpatul a oferit suma de 400 de euro lucratorului vamal L.S., precum si agentului de politie C.D.A., pentru a nu i se aplica o sanctiune contraventionala de confiscare a tigarilor ascunse si nedeclarate (in autoturismul sau),  la intrarea in tara prin  punctul de trecere a frontierei Naidas. In aceeasi zi, inculpatul a oferit celor doi suma promisa, pe care a asezat-o intr-un dosar de pe un birou situat in incaperea in care isi desfasurau activitatea denuntatorii.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Caras Severin.

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Neamt au dispus, prin rechizitoriu, la data de 10.05.2010, trimiterea in judecata a inculpatului GHERGHEL VASILE, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita.

Ca urmare a probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale a reiesit faptul ca, inculpatul, in calitate de primar al comunei Faurei, a pretins si primit suma de 1800 lei de la denuntatorul I.D. pentru a nu intreprinde demersuri prin care sa impiedice derularea in bune conditiuni a unui contract de prestari servicii incheiat de primarie cu firma administrata de sotia denuntatorului. In urma flagrantului organizat la data de 09.04.2010, inculpatul a primit suma de 1.800 lei (care fusese capcanata, prin inscrierea cuvantului mita pe fiecare bancnota, cu creion galben fluorescent), suma descoperita de anchetatori intr-un vas metalic situat in spatele unor anexe gospodaresti, unde a avut loc intalnirea dintre inculpat si denuntator. Totodata, au fost descoperite urme de substanta galbena fluorescenta si pe mainile inculpatului.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Neamt.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică