Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

ANCOM. Consultare publica ref. la acordarea licentelor de utilizare a frecventelor radio


16 iunie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a hotarat sa supuna consultarii publice caietele de sarcini pentru procedurile de selectie comparativa de acordare a licentelor de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru in vederea operarii primelor doua multiplexe de televiziune digitala terestra DVB-T pe teritoriul Romaniei.

Potrivit unui comunicat ANCOM, ”prin intermediul primului multiplex se va asigura cel putin transmisia programelor publice de televiziune furnizate de Societatea Romana de Televiziune, TVR1 si TVR2. Persoanele interesate pot depune oferte pentru ambele proceduri de selectie organizate de ANCOM si pot obtine ambele licente de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru.

Pentru a participa la selectie, ofertantii trebuie sa indeplineasca o serie de criterii minime de participare. Astfel, ofertantul trebuie sa fie persoana juridica romana sau straina, activitatile sale comerciale sa nu fie in stare de insolventa, lichidare sau suspendate, sa nu aiba niciun fel de obligatii de plata a tarifelor catre ANCOM, sa-si fi indeplinit obligatiile exigibile de plata la bugetul de stat, bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale, a impozitelor, taxelor, contributiilor si altor venituri si sa aiba o medie a cifrelor de afaceri aferente ultimilor trei ani de cel putin 50 milioane de Euro.

Ofertele vor fi evaluate in functie de fezabilitatea comerciala, specializarea si experienta (41 de puncte), sprijinirea procesului de switchover (25 de puncte), capacitatea financiara (18 puncte) si fezabilitatea tehnica si acoperirea (16 puncte).

Fezabilitatea comerciala, specializarea si experienta vor fi punctate in functie de planul de marketing si de promovare a serviciilor, de intentia de a furniza EPG (Electronic Programme Guide) si servicii suplimentare interactive, de termenul de lansare comerciala, de vechimea continua in operarea retelelor publice de comunicatii electronice digitale pe suport radio, de specializarea in domeniul operarii retelelor publice de comunicatii electronice pentru televiziune analogica si DVB-T sau de cifra de afaceri cumulata din furnizarea de servicii de comunicatii electronice pe ultimii trei ani. In ceea ce priveste termenul de lansare comerciala, ANCOM va acorda punctaj maxim pentru lansarea serviciilor intr-un termen mai mic de 90 de zile de la data acordarii licentei.

Dintre cele 25 de puncte alocate pentru sprijinirea procesului de switchover, 20 de puncte vor fi acordate numai ofertantilor care vor acorda un numar de echipamente de receptie suplimentar numarului de 60.000 stabilit de ANCOM.

Acoperirea cu servicii de televiziune digitala terestra se va face in patru faze, cu respectarea urmatoarelor termene: 30 iunie 2011 – acoperirea a cel putin 60% din populatie si 50% din teritoriu (prima faza a dezvoltarii), 31 decembrie 2011 – acoperirea a cel putin 80% din populatie si 70% din teritoriu (a doua faza), 30 iunie 2012 – acoperirea a cel putin 90% din populatie si 80% din teritoriu (a treia faza) si 17 iunie 2015 – acoperirea a cel putin 95% din populatie (a patra faza). Pentru fiecare faza ofertantii vor face cate un angajament cu privire la numarul de emitatoare instalate, lista alocarilor implementate, cu evidentierea localitatilor acoperite, procentajul de populatie si teritoriu acoperite.

Dupa finalizarea consultarii, ANCOM isi propune sa puna in vanzare caietul de sarcini incepand cu data de 1 iulie 2010, sa primeasca ofertele pana la data de 19 august 2010 si sa desemneze castigatorii licitatiilor la data de 20 septembrie 2010 pentru primul multiplex si la data de 30 septembrie 2010 pentru cel de-al doilea. Licentele se vor acorda pentru o perioada de 10 ani.

Proiectele de caiet de sarcini pot fi consultate pe pagina de internet a ANCOM aici, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 25.06.2010, pe adresa sediului central ANCOM – Str. Delea Noua 2, sector 3, Bucuresti, sau direct la registratura ANCOM. Observatiile si recomandarile pot fi transmise si prin fax la numarul +40372 845 404 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro