Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiTop LegalAvocaţiConsilieri juridiciExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
Banner BA-01
Banner BA-02
Flux informații

ANCOM. Consultare publica ref. la acordarea licentelor de utilizare a frecventelor radio

16 iunie 2010 | JURIDICE.ro

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a hotarat sa supuna consultarii publice caietele de sarcini pentru procedurile de selectie comparativa de acordare a licentelor de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru in vederea operarii primelor doua multiplexe de televiziune digitala terestra DVB-T pe teritoriul Romaniei.

Potrivit unui comunicat ANCOM, ”prin intermediul primului multiplex se va asigura cel putin transmisia programelor publice de televiziune furnizate de Societatea Romana de Televiziune, TVR1 si TVR2. Persoanele interesate pot depune oferte pentru ambele proceduri de selectie organizate de ANCOM si pot obtine ambele licente de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru.

Pentru a participa la selectie, ofertantii trebuie sa indeplineasca o serie de criterii minime de participare. Astfel, ofertantul trebuie sa fie persoana juridica romana sau straina, activitatile sale comerciale sa nu fie in stare de insolventa, lichidare sau suspendate, sa nu aiba niciun fel de obligatii de plata a tarifelor catre ANCOM, sa-si fi indeplinit obligatiile exigibile de plata la bugetul de stat, bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale, a impozitelor, taxelor, contributiilor si altor venituri si sa aiba o medie a cifrelor de afaceri aferente ultimilor trei ani de cel putin 50 milioane de Euro.

Ofertele vor fi evaluate in functie de fezabilitatea comerciala, specializarea si experienta (41 de puncte), sprijinirea procesului de switchover (25 de puncte), capacitatea financiara (18 puncte) si fezabilitatea tehnica si acoperirea (16 puncte).

Fezabilitatea comerciala, specializarea si experienta vor fi punctate in functie de planul de marketing si de promovare a serviciilor, de intentia de a furniza EPG (Electronic Programme Guide) si servicii suplimentare interactive, de termenul de lansare comerciala, de vechimea continua in operarea retelelor publice de comunicatii electronice digitale pe suport radio, de specializarea in domeniul operarii retelelor publice de comunicatii electronice pentru televiziune analogica si DVB-T sau de cifra de afaceri cumulata din furnizarea de servicii de comunicatii electronice pe ultimii trei ani. In ceea ce priveste termenul de lansare comerciala, ANCOM va acorda punctaj maxim pentru lansarea serviciilor intr-un termen mai mic de 90 de zile de la data acordarii licentei.

Dintre cele 25 de puncte alocate pentru sprijinirea procesului de switchover, 20 de puncte vor fi acordate numai ofertantilor care vor acorda un numar de echipamente de receptie suplimentar numarului de 60.000 stabilit de ANCOM.

Acoperirea cu servicii de televiziune digitala terestra se va face in patru faze, cu respectarea urmatoarelor termene: 30 iunie 2011 – acoperirea a cel putin 60% din populatie si 50% din teritoriu (prima faza a dezvoltarii), 31 decembrie 2011 – acoperirea a cel putin 80% din populatie si 70% din teritoriu (a doua faza), 30 iunie 2012 – acoperirea a cel putin 90% din populatie si 80% din teritoriu (a treia faza) si 17 iunie 2015 – acoperirea a cel putin 95% din populatie (a patra faza). Pentru fiecare faza ofertantii vor face cate un angajament cu privire la numarul de emitatoare instalate, lista alocarilor implementate, cu evidentierea localitatilor acoperite, procentajul de populatie si teritoriu acoperite.

Dupa finalizarea consultarii, ANCOM isi propune sa puna in vanzare caietul de sarcini incepand cu data de 1 iulie 2010, sa primeasca ofertele pana la data de 19 august 2010 si sa desemneze castigatorii licitatiilor la data de 20 septembrie 2010 pentru primul multiplex si la data de 30 septembrie 2010 pentru cel de-al doilea. Licentele se vor acorda pentru o perioada de 10 ani.

Proiectele de caiet de sarcini pot fi consultate pe pagina de internet a ANCOM aici, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 25.06.2010, pe adresa sediului central ANCOM – Str. Delea Noua 2, sector 3, Bucuresti, sau direct la registratura ANCOM. Observatiile si recomandarile pot fi transmise si prin fax la numarul +40372 845 404 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.”

Citeşte mai mult despre , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership