Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

MCSI finanteaza implementarea a 34 de servicii online oferite de ONRC
16.06.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI) finanteaza, prin fonduri structurale, implementarea proiectului Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), denumit „Servicii on-line (de e-guvernare) oferite de ONRC pentru comunitatea de afaceri prin intermediul unui portal dedicat”.

Potrivit unui comunicat al MCSI, ”contractul de finantare aferent a fost incheiat in data de 31 iulie 2009.

Proiectul are valoarea totala eligibila de 51,9 milioane lei, din care va fi acordata finantare nerambursabila in cuantum de 21,5 milioane lei.

Proiectul „Servicii on-line (de e-guvernare) oferite de ONRC pentru comunitatea de afaceri prin intermediul unui portal dedicat” isi propune:

  • Accesul cetațenilor, al mediului de afaceri și al administrației publice la 34 servicii publice online prin intermediul unui portal dedicat, dintre care 24 servicii publice online vor fi nou create in cadrul proiectului;
  • Cresterea numarului de utilizatori ai serviciilor publice online oferite de ONRC; se estimeaza un ritm anual de crestere de 5% a numarului de utilizatori in perioada ulterioara implementarii proiectului, atingandu-se un procent de 25% in al cincilea an de funcționare;
  • Eficientizarea fluxului de informatii in relatiile cu institutiile avizatoare si cele guvernamentale cu care ONRC are incheiate protocoale de colaborare – 16 institutii publice vor beneficia de reducerea timpului necesar obtinerii informatiilor din Registrul Comertului Central Computerizat – RCCC – conform acordurilor inter-institutionale incheiate;
  • Cresterea gradului de instruire a personalului ONRC, in vederea utilizarii noii infrastructuri IT&C implementate, avandu-se in vedere pregatirea in acest sens a unui numar de 100 persoane, atat la nivel central cat si local;
  • Implementarea unui serviciu de plati online (e-payment) pentru gestionarea completa a serviciilor electronice comerciale oferite de ONRC, asigurandu-se cel mai inalt nivel de sofisticare al noului sistem informatic;
  • Implementarea unei infrastructuri IT&C moderne, care sa deserveasca in mod optim derularea activitatilor specifice ONRC (ex.: cresterea performantelor si securitatii sistemului, monitorizarea sistemului informatic etc.), vizandu-se dotarea cu infrastructura IT&C moderna a celor 43 de zone in care ONRC ofera servicii publice – se vor achizitiona 384 echipamente hardware IT si software aferent.

Implementarea proiectului va imbunatați semnificativ relația dintre cetațeni și ONRC, prin cresterea transparentei activitatii desfasurate, prin asigurarea coerentei si preciziei prelucrarii datelor, prin reducerea timpului de circulație a documentelor in interiorul sistemului, datorita fluxurilor electronice de documente si introducerii verificarilor digitale. De asemenea, se va ameliora  capacitatea de prelucrare si stocare a datelor, se va imbunatați securitatea informatiilor din baza de date si a accesului la aplicatiile sistemului, și se vor reduce timpii de actualizare a bazei de date centrale.

Mai mult, portalul de servicii online, rezultat al acestui proiect, va avea in vedere si posibilitatea interoperabilitatii cu sistemul juridic, urmand sa comunice in viitor datele referitoare la firmele care sunt in procedura de faliment, inregistrate in instante.

Proiectul urmeaza a se implementa in 24 de luni de la data semnarii contractului de finantare, in prezent acesta aflandu-se in stadiu avansat de implementare. ONRC, in calitate de beneficiar al finantarii, se afla in faza de executie a contractelor de achizitie publica incheiate pentru realizarea activitatilor specifice proiectului. Dupa implementare, cele 34 de servicii online vor fi integrate in platforma e-Romania.

* Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI), sprijina – prin intermediul operatiunii 3.2.1 „Sustinerea implementarii de solutii e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband acolo unde este necesar”, din cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, Axa prioritara 3 „TIC pentru sectoarele public si privat” – dezvoltarea serviciilor oferite de Oficiul National al Registrului Comertului.

Ministerul Comunicațiilor și Societații Informaționale (MCSI) este instituția care are rolul de a realiza politica Guvernului in sectoarele comunicațiilor electronice și audiovizuale, serviciilor poștale, tehnologiei informației și in domeniul serviciilor societații informaționale și ale societații bazate pe cunoaștere din Romania. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitați www.mcsi.ro.

Secţiuni: Content, Corporate | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO