Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

OUG pentru reducerea unor arierate din economie, precum si alte masuri financiare


17 iunie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Noutăți legislative

In sedinta de Guvern de miercuri, 16 iunie 2010, a fost adoptata Ordonanta de Urgenta privind reglementarea unor masuri pentru reducerea unor arierate din economie, precum si alte masuri financiare.

Potrivit unui comunicat al MFP, ”prezentul act normativ are in vedere deblocarea activitatii unor operatori economici care au de recuperat sume de la autoritatile administratiei publice locale. Astfel, Ministerul Finantelor Publice acorda unitatilor administrativ-teritoriale imprumuturi din veniturile obtinute din privatizare, cu o dobanda de 6,25%, cu termen de rambursare de maxim 5 ani, cu o perioada de gratie de un an, in limita sumei de 1.500.000 mii lei, pentru achitarea obligatiilor de plata restante inregistrate de acestea la data de 31 decembrie 2009, fata de operatorii economici, furnizori de bunuri, servicii si lucrari, inclusiv fata de operatorii economici care presteaza serviciul public de producere, transport si distributie a energiei termice in sistem centralizat, neachitate la data solicitarii imprumutului.

De asemnea, sumele obtinute din astfel de imprumuturi se vor utiliza si pentru stingerea obligatiilor fiscale restante ale operatorilor economici care au de incasat sume restante de la operatorii economici care presteaza serviciul public de producere, transport si distributie a energiei termice in sistem centralizat.

Perioada de acordare a imprumutului se stabileste in conventiile de imprumut incheiate cu unitatile administrativ-teritoriale.

Unitatile administrativ-teritoriale pot contracta aceste imprumuturi numai cu avizul Comisiei de autorizare a imprumuturilor locale.

Ministerul Finantelor Publice va comunica Agentiei Nationale de Administrare Fiscala sumele aprobate unitatilor administrativ-teritoriale precum si lista operatorilor economici furnizori de bunuri, servicii si lucrari ale caror obligatii fiscale restante se sting in limita acestor sume.

In termen de 5 zile lucratoare de la semnarea conventiilor, Ministerul Finantelor Publice va vira suma aprobata intr-un cont distinct deschis pe numele unitatii administrativ-teritoriale, la unitatea trezoreriei statului unde aceasta este arondata.

Unitatile administrativ-teritoriale vor vira, in termen de 5 zile lucratoare de la incasarea fondurilor necesare de la Ministerul Finantelor Publice, operatorilor economici care presteaza serviciul public de producere, transport si distributie a energiei termice in sistem centralizat, sumele din care vor fi stinse obligatiile fiscale restante ale furnizorilor acestor operatori economici.

De asemenea, imprumuturile pot fi utlizate si pentru stingerea obligatiilor reciproce, in cazul in care unitatea administrativ-teritoriala locala are atat calitatea de debitor fata de agentul economic, cat si pe cea de creditor fata de acesta, pentru creantele fiscale restante catre bugetul local al acesteia, neachitate la data solicitarii ale agentului economic respectiv.

Sumele destinate stingerii obligatiilor fiscale fata de agentii economici si ramase neutilizate se restituie in contul Ministerului Finantelor Publice.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică