Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Fost Primar si director al Oficiului de Cadastru Arges trimisi in judecata pentru luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice, s.a.
17.06.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Pitesti au dispus trimiterea in judecata a mai multor persoane:

– Sorin Andi Pandele, fost director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (O.C.P.I.) Arges (in perioada 2005 – 2008), actualmente deputat in Parlamentul Romaniei, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:

 • luare de mita,
 • abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, in forma calificata si in forma continuata,
 • abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, in forma calificata si in forma continuata,
 • fals material in inscrisuri oficiale, in forma continuata,

– Costel Zamfir, fost primar al comunei Bradu, judetul Arges (in perioada 2000 – 2008), in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:

 • abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, in forma calificata si in forma continuata,
 • abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, in forma calificata si in forma continuata,
 • fals intelectual si uz de fals, ambele in forma continuata,

– Elena-Cornelia Paun, in sarcina careia s-au retinut urmatoarele infractiuni:

 • dare de mita, in forma continuata,
 • complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si in forma continuata,
 • complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata si in forma continuata,
 • complicitate la infractiunile de fals intelectual si uz de fals, in forma continuata,
 • complicitate la infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale, in forma continuata,
 • fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

Potrivit unui comunicat al DNA, ”in rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 27 septembrie 2007, in baza unei intelegeri anterioare, inculpatul Pandele Sorin Andi a primit de la inculpata Paun Elena – Cornelia suma de 190.000 de lei cu titlu de mita pentru a-si exercita in mod defectuos atributiile de director al O.C.P.I. Arges in sensul emiterii, in mod nelegal, a unui titlu de proprietate.

Astfel, in cursul lunii ianuarie 2006, inculpatul Pandele Sorin Andi, in calitate de director al O.C.P.I. Arges si de membru al Comisiei judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Arges, a dispus in mod nelegal emiterea unui titlu de proprietate inculpatei Paun Elena-Cornelia pentru un teren intravilan in suprafata de 1,1953 ha (mentionat scriptic ca fiind amplasat pe teritoriul comunei Bradu, in realitate amplasat in municipiul Pitesti), semnand acest titlu, desi avea cunostinta despre faptul ca inculpata Paun Elena – Cornelia nu formulase cerere in nume propriu si nu-i fusese validat dreptul de reconstituire a suprafetei de teren respective. Dupa redactarea titlului, inculpatul l-a inaintat Comisiei judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Arges in vederea definitivarii procedurii de reconstituire a dreptului de proprietate.

Ulterior emiterii acestui titlu, in cursul lunii mai 2007, in mod nelegal, Pandele Sorin Andi a dispus efectuarea unor corecturi asupra acestui document cu consecinta modificarii teritoriului administrativ unde se afla amplasat terenul, prin inlocuirea comunei Bradu cu municipiul Pitesti, inclusiv vecinatatile, toate aceste corecturi fiind certificate de catre directorul O.C.P.I. Arges.

La realizarea acestui scop a contribuit si inculpatul Zamfir Costel care, in calitate de primar al comunei Bradu, judetul Arges si de presedinte al Comisiei locale de fond funciar Bradu, a falsificat mai multe documente (trei procese verbale de punere in posesie si doua fise cu date) care au stat la baza emiterii titlului de proprietate si la efectuarea corecturilor mentionate mai sus.

La randul sau, inculpata Paun Elena – Cornelia a falsificat cererea de reconstituire a dreptului de proprietate pentru a da o aparenta de legalitate emiterii, in mod fraudulos, a acestui titlu. In plus, inculpata a folosit aceasta cerere la Judecatoria Pitesti, intr-un proces civil in care proprietarii de drept cerusera constatarea nulitatii titlului de proprietate, cat si cu ocazia efectuarii cercetarilor in prezenta cauza penala.

In vederea castigarii procesului civil precizat mai sus, inculpata Paun Elena – Cornelia a oferit o suma de bani unei angajate a Primariei Bradu pentru a emite in fals o adresa favorabila inculpatei.

Prejudiciul cauzat de inculpati in dauna Primariei municipiului Pitesti si persoanelor fizice, proprietari in mod legal ai terenului, este in suma totala de 530.497 lei.

In vederea recuperarii acestei pagube, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unei parti din terenul ce i-a fost atribuit in mod nelegal inculpatei Paun Elena – Cornelia.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.