Secţiuni » Arii de practică » Business » Telecom
Telecom
Profesionişti

Raport Deloitte: Reguli intr-o lume noua – Se relanseaza competitia
17.06.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Telecom
JURIDICE - In Law We Trust

Recesiunea globală prelungită reprezintă principalul factor de risc pentru creșterea afacerilor, iar companiile așteaptă acum mai mult sprijin din partea statului, considerând că stimulentele guvernamentale reprezintă cel mai important catalizator de relansare economică, potrivit raportului „Reguli într-o lume nouă – Se relansează competiția”, analiză din perspectiva CEO lansată astăzi de Deloitte România, și aflată la a doua ediție.

„Așa cum era de așteptat, criza din 2009 a destabilizat comunitatea de afaceri, provocând companiile să rămână pe poziții, dacă vor putea. 2010 este anul în care supraviețuitorii își recalibrează poziția. Însă nu există deocamdată câștigători, în condițiile în care criza se adâncește la nivel macroeconomic, iar presiunea pentru sprijinul guvernamental și restructurare crește tot mai mult”, spune George Mucibabici, Președintele Deloitte România. „Deciziile anunțate recent de statul român, la recomandarea Fondului Monetar Internațional și a Uniunii Europene, de a implementa măsuri economice dure, nu sunt populare pe plan social, dar sunt esențiale pentru relansarea economiei. Reducerea costurilor de protecție socială va ajuta statul să își concentreze eforturile și resursele în singurul domeniu care poate scoate România din criză – economia reală”.

Mediul de afaceri poate oferi sprijin și consultanță, pentru că liderii de business din România au dovedit de multe ori că sunt mai bine conectați la realitățile economice, împărtășind o perspectivă pragmatică, mai puțin emoțională.

Companiile au început deja să se restructureze; procesul va continua, având drept obiective creșterea, îmbunătățirea calității și a gradului de notorietate a brandului. Eficientizarea activelor, managementul riscului și dezvoltarea talentelor se numără printre prioritățile directorilor executivi în anul următor, în paralel cu un control riguros al costurilor.

A doua ediție a studiului Deloitte realizat din perspective CEO a fost realizată în perioada 20 februarie – 30 aprilie și reflectă opiniile a peste 150 de directori executivi din România care conduc afaceri de top raportate la rezultatele financiare din 2008/2009. Mai mult de jumătate din totalul răspunsurilor au rezultat din interviuri directe desfăşurate de către Partenerii și Directorii Deloitte România.

Participanții reprezintă  cele mai importante domenii de activitate din România: Industria Bunurilor de Larg Consum (26%), Serviciile Financiare (17%), Tehnologie, Media și Telecomunicații (13%), Industria Prelucrătoare (22%), Energie și Resurse (11%), Aviație și Servicii de Transport (2%), precum şi Industria Medicală și Farmaceutică (9%). Ținând cont că Industria Imobiliară și de Construcții a fost afectată semnificativ de criză, companiile de profil nu au fost incluse în studiul din 2010, pentru a evita distorsionarea rezultatelor generale.

###

Numele Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu, o uniune de firme Swiss Verein, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta. Pentru o descriere amanuntita a structurii legale a Deloitte Touche Tohmatsu si a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, care activeaza in 140 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai resursele internationale precum si priceperea locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Obiectivul celor peste 169.000 de profesionisti din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelenta.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti