Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiTop LegalAvocaţiConsilieri juridiciExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Flux informații

Reff si Asociatii a castigat doua premii in domeniul imobiliar

18 iunie 2010 | JURIDICE.ro

Reff si Asociatii a castigat premiul pentru cea mai importanta tranzactie a anului 2009 in domeniul imobiliar acordat in cadrul „Galei Avocatilor 2010” organizata de Ziarul Financiar in data de 16 iunie. Dupa o prima distinctie obtinuta din partea Finmedia in cadrul „Galei Avocati de Top” in data de 14 iunie, aceasta a doua recunoastere publica subliniaza importanta si complexitatea acestei tranzactii intermediate cu succes de echipa Reff si Asociatii.

Premiile oferite avocatilor Reff si Asociatii au vizat asistenta juridica acordata fondului de investitii New Europe Property Investments plc (NEPI) in achizitia in valoare de 63 de milioane de Euro a parcului comercial European Retail Park Braila aflat in proprietatea Bel Rom Real Estate SRL (Bel Rom). Reff si Asociatii a fost consultant juridic unic pe dreptul romanesc de partea cumparatorului, asistenta juridica incluzand coordonarea investigatiei de tip due diligence, structurarea tranzactiei, pregatirea si negocierea documentatiei contractuale si implementarea acesteia.

Tranzactia dintre NEPI si Bel Rom, finalizata in octombrie 2009, reprezinta un reper esential al ultimului an in domeniul imobiliar dintr-o dubla perspectiva. In primul rand, prin valoarea semnificativa a achizitiei (63 de milioane de Euro), intr-un context foarte sarac in tranzactii noi, initiate dupa blocarea pietei imobiliare la sfarsitul lui 2008, ceea ce s-a interpretat la momentul respectiv ca un semnal pozitiv privind reluarea investitiilor importante in domeniul imobiliar, precum şi atractivitatea zonei de retail. In al doilea rand, prin structura inovatoare a achizitiei conceputa de NEPI si implementata cu sprijinul avocatilor romani si englezi implicati, respectiv plata pretului printr-o combinatie de cash si actiuni NEPI, cotate pe bursele de valori de la Londra şi Johannesburg.

Incheierea cu succes a tranzactiei a presupus si o componenta complexa de refinantare prin negocierea unui contract de credit cadru de tip cross-border de peste 100 de milioane de Euro, care a necesitat o implicare intensa pe o perioada de mai multe luni din partea echipei specializata in finantari bancare din cadrul Reff si Asociatii.

„Proiectul merita recunoasterea publica datorita structurii ingenioase proiectate de client si tradus in mecanica contractuala cu ajutorul nostru si al celorlalti avocati implicati. Structura are multiple avantaje, permitand o mai buna gestiune a riscurilor si incertitudinilor printr-un mecanism de ajustare securizat cu ajutorul actiunilor acordate vanzatorilor. Se obtine in acelasi timp si o aliniere de interese intre cumparator si vanzator in ceea ce priveste performantele viitoare ale activului. Asadar, finantarea achizitiei este facilitata prin reducerea fondurilor proprii sau imprumutate necesare, fara ca vanzatorii sa piarda posibilitatea lichidizarii ulterioare, intr-un termen relativ scurt”, declara Alexandru Reff, partener Reff si Asociatii.

Andrei Burz-Pinzaru, partener Reff si Asociatii, adauga: „Ne bucura si onoreaza recunoasterea publica adusa de premiile primite, care confirma atat eforturile sustinute ale echipei noastre de avocati, cat si viziunea strategica de a oferi clientilor servicii integrate. Exemplul tranzactiei premiate este elocvent prin complementaritatea intre expertiza echipei specializata in achizitii imobiliare si cea a avocatilor specializati in finantari bancare din cadrul Reff si Asociatii”.

„Suntem extrem de onorati sa fim parteneri ai NEPI in abordarea ambitioasa si inovatoare pe care o au intr-o piata in care creeaza noi standarde de derulare a tranzactiilor imobiliare”, concluzioneaza Alexandru Reff.

Ulterior finalizarii tranzactiei pentru achizitia European Retail Park Braila, in 2010 echipa specializata in achizitii imobiliare a Reff si Asociatii a oferit asistenta juridica NEPI si in cea mai recenta tranzactie incheiata cu succes, si anume achizitia in valoare de peste 40 de milioane de Euro a centrului comercial Iris Shopping Center Pitesti.

In 2009, Reff si Asociatii a asistat clienti ȋn tranzacții in valoare de peste un miliard de Euro ȋn principalele zone de practica, respectiv fuziuni si achiziții, finantari bancare si tranzactii imobiliare.

Societatea de avocați Reff si Asociații este afiliata unei rețele internaționale de cabinete de avocați si departamente juridice care colaboreaza cu Deloitte in intreaga lume. Avocații ofera consultanța in diverse aspecte specifice dreptului afacerilor, precum fuziuni si achiziții, drept societar si comercial, drept bancar si piața de capital, imobiliar, dreptul muncii, litigii comerciale si fiscale, precum si proprietate intelectuala.

###

Numele Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu, o uniune de firme Swiss Verein, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta. Pentru o descriere amanuntita a structurii legale a Deloitte Touche Tohmatsu si a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, care activeaza in 140 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai resursele internationale precum si priceperea locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Obiectivul celor peste 169.000 de profesionisti din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelenta.

Citeşte mai mult despre , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership