Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

CSM. Minuta Comisiei Juridice – 16 iunie 2010
21.06.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

CSM a dat publicitatii Minuta Comisiei Juridice din 16 iunie 2010.

Coordonatorul acestei Comisii este jud. dr. Dan Lupascu.

NR.

CRT

NUMĂR LUCRARE OBIECTUL LUCRĂRII SOLUŢIA  COMISIEI JURIDICE
1 14822/1154/ 2010/DLDC Punct de vedere al DLDC şi nota completatoare la acesta, privind plângerea prealabilă formulată de petiţionarul Rizea Emanuel Comisia juridică nu şi-a însuşit punctul de vedere al DLDC,  apreciind ca neîntemeiată plângerea prealabilă formulată de petiţionarul Rizea Emanuel. Cu această observaţie, Comisia a decis transmiterea lucrării la Plen.
2 12167/1154/ 2010/DLDC Punct de vedere al DLDC referitor la sesizarea doamnei Bunăiaşu Mihaela, grefier la Curtea de Apel Craiova în legătură cu îndeplinirea condiţiei de vechime în specialitate juridică Comisia juridică a apreciat că asupra solicitării doamnei Bunăiaşu Mihaela este competentă să se pronunţe comisia de organizare a concursului, în conformitate cu dispoziţiile art. 7 alin. (2) din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere în magistratură, precum şi procedura de numire în funcţiile de judecător şi procuror, fără concurs, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 152/2006, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, petiţionarei i se va comunica un răspuns în sensul celor stabilite mai sus.
3 12570/1154/ 2010/DLDC Nota DLDC cu privire la memoriul petiţionarei S.C. „Nevarex Trade” S.R.L. Comisia juridică şi-a însuşit nota DLDC şi a decis transmiterea propunerilor legislative formulate de petiţionara S.C. „Nevarex Trade” S.R.L. la Ministerul Justiţiei. De asemenea, Comisia a hotărât transmiterea unui răspuns direct petiţionarei, în acest sens.
4 11459/1154/ 2010/DLDC Nota DLDC cu privire la memoriul domnului Constantin Elisei- Uzun, asistent judiciar, referitor la activitatea şi statutul asistenţilor judiciari Comisia juridică şi-a însuşit nota DLDC şi a decis transmiterea unui răspuns petiţionarului, în sensul celor reţinute în notă.
5 6469, 6470, 6471/1154/ 2010/DLDC Punct de vedere cu privire la contestaţiile formulate de doamnele Iancu Silvia Sanda

, Vâlcea Ionela Corina şi Tudor Daniela, magistraţi asistenţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împotriva Hotărârilor nr. 394, 395, şi 396 din 8 aprilie 2010 ale Secţiei pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii

Comisia juridică şi-a însuşit punctul de vedere al DLDC, calificând contestaţiile formulate de doamnele Iancu Silvia Sanda, Vâlcea Ionela Corina şi Tudor Daniela ca şi plângeri prealabile. Cu aceste precizări, Comisia a decis transmiterea lucrării la Plen, apreciind ca neîntemeiate plângerile prealabile formulate.
6 12867/1154/ 2010/DLDC Punct de vedere al DLDC referitor la recomandarea Raportului de audit public intern cu tema „Evaluarea standardelor şi procedurilor operaţionale privind administrarea şi gestionarea bibliotecii Consiliului Superior al Magistraturii Comisia juridică şi-a însuşit punctul de vedere al DLDC, apreciind că punctul de documentare din cadrul Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios nu reprezintă o bibliotecă şi în consecinţă nu intră sub incidenţa prevederilor Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. În consecinţă, nu se impune elaborarea unui regulament care să reglementeze administrarea şi gestionarea acestui punct de documentare. Cu aceste precizări, având în vedere aprobarea raportului de audit public intern de către preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Comisia a decis transmiterea lucrării preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii.
7 32961/1154/ 2010/DLDC Nota DLDC cu privire la solicitarea Curţii de Apel Târgu Mureş cu privire la „Planul de acţiune şi calendarul implementării recomandărilor pentru Curtea de Apel Târgu Mureş impus de Ministerul Justiţiei” Comisia juridică a decis transmiterea lucrării la Plen, cu propunerea de a fi discutate aspectele privitoare la auditul public intern în cadrul unui grup de lucru la care să participe reprezentanţi ai Inspecţiei Judiciare, Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios, Biroului de audit din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului Justiţiei şi Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
8 2790/1154/ 2010/DLDC Nota DLDC referitoare la caracterul proiectului managerial Comisia juridică a apreciat că se impune completarea lucrării, urmând a fi făcută distincţia între proiectele manageriale depuse în vederea candidaturii pentru:

–         funcţiile de conducere din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism;

–         funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte la curţi de apel, tribunale, tribunale specializate şi judecătorii, respectiv de procuror general, procuror general adjunct, prim procuror şi prim procuror adjunct la parchetele de pe lângă acestea;

–         funcţiile de preşedinte de secţie de la curţi de apel, tribunale şi judecătorii.

9 9144/1154/ 2010/DLDC Punct de vedere al DLDC cu privire la legalitatea candidaturii unui membru al Consiliului Superior al Magistraturii pentru numirea în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Comisia juridică a apreciat că se impune completarea lucrării, problema abordată urmând a fi analizată şi din prisma dispoziţiilor art. 23 alin. (3) – (5) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a dispoziţiilor (în prezent abrogate) ale art. 56 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 (în forma iniţială).
10 10544/1154/ 2010/DLDC Nota DLDC referitoare la solicitarea Institutului Naţional al Magistraturii cu privire la aprobarea listei de dotări pe anul 2010 Comisia juridică a decis amânarea discutării prezentei note, la solicitarea conducerii Institutului Naţional al Magistraturii, pentru a prezenta un punct de vedere cu privire la Nota DLDC.
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti