Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Arestari pentru evaziune fiscala


22 iunie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Fiscalitate, Flux informații

Ministerul Public a dat publicitatii luni, 21 iunie 2010, rezultatele activitatii intreprinse de catre procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea care au dispus, la data de 18 iunie 2010, punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul YUKSEK ALADAG, cetatean turc, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Potrivit unui comunicat al MP, ”totodata, acestia au solicitat Judecatoriei Buftea emiterea unui mandat de arestare preventiva, cerere admisa de instanta care a dispus arestarea preventiva a inculpatului pentru o perioada de 29 zile.

Probatoriul administrat pana in acest moment al urmaririi penale a relevat faptul ca inculpatul, administrator al unei societati comerciale, a declarat fictiv sediul social in scopul sustragerii de la efectuarea verificarilor fiscale si nu a evidentiat in documentele legale importurile de legume si fructe efectuate in cursul lunii ianuarie 2007, sustragandu-se de la plata catre bugetul de stat a impozitului pe profit in cuantum de 1.033.924 lei si a TVA in cuantum de 1.227.336 lei.

Prin ordonanta din 07.06.2010 s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a popririi asupra sumei de 108.656,08 lei, in continuare efectuandu-se alte activitati specifice in vederea recuperarii prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Vrancea au solicitat Judecatoriei Focsani, la data de 15.06.2010, arestarea preventiva in lipsa  pentru o perioada de 30 de zile a inculpatului CHITICARU CONSTANTIN, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Cererea procurorilor a fost admisa, instanta dispunand arestarea preventiva in lipsa a inculpatului, intrucat acesta se sustrage urmaririi penale.

Din probele administrate pana la acest moment al urmaririi penale a reiesit faptul ca inculpatul Chiticaru Constantin, in calitate de administrator al unei societati comerciale din Focsani, in perioada aprilie-iunie 2009, a refuzat nejustificat sa prezinte organelor competente documentele legale in scopul impiedicarii verificarii financiare si utilizand facturi false catre o societate din Slovacia, nu a evidentiat in actele contabile operatiunile comerciale efectuate, sustragandu-se in acest mod de la indeplinirea obligatiilor fiscale cu suma de 1.763.212, din care: 1.706.130 lei TVA si 57.082 lei impozit pe profit.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică