Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Ofiteri de politie si administrator SRL trimisi in judecata pentru luare de mita, abuz in serviciu, fals intelectual s.a.


23 iunie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Pitesti au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a doi ofiteri de politie si a unui administrator SRL pentru mai multe infractiuni.

Potrivit unui comunicat al DNA, ”GARAIMAN ALEXANDRU, ofiter de politie, sef al Serviciului Logistic din cadrul I.P.J. Arges (cu gradul profesional de comisar sef), in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:

 • luare de mita, in forma continuata,
 • abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata,
 • fals intelectual si
 • sustragere de inscrisuri;

RABAN CATALIN LAURENTIU, ofiter de politie in cadrul I.P.J. Arges – Serviciul Logistica (cu gradul profesional de subcomisar), in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:

 • luare de mita,
 • abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata,
 • fals intelectual si
 • fals in declaratii, in forma continuata;

MATEI CONSTANTIN ROBERT, administrator al SC REBOB SRL Bradu, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:

 • dare de mita, in forma continuata,
 • complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata,
 • evaziune fiscala, in forma continuata,
 • fals intelectual.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2003 – 2004, inculpatii Garaiman Alexandru si Raban Catalin Laurentiu, in calitate de sef al Serviciului de Logistica din cadrul I.P.J. Arges, respectiv ofiter in cadrul aceluiasi serviciu, au primit de la inculpatul Matei Constantin Robert, administrator al SC REBOB SRL Bradu, mai multe foloase pentru ca, in schimb, sa atribuie in mod nelegal un contract de executie de lucrari catre aceasta societate comerciala, contract ce avea ca obiect construirea noului sediu al Directiei Judetene a Arhivelor Nationale Arges. De asemenea, ofiterii de politie au aprobat suplimentarea valorii acestui contract fara a derula o procedura de achizitie publica si au acceptat la plata bunuri si servicii care nu au fost executate, prejudiciind I.P.J. Arges cu suma de 512.183,69 lei.

Concret, in scopul mentionat mai sus, inculpatul Garaiman Alexandru a primit bunuri si servicii (autoturism de lux, materiale si servicii) in suma totala de 60.378 lei iar Raban Catalin Laurentiu a beneficiat de servicii turistice in suma de 313 lei.

In plus, in cursul anului 2006, dupa efectuarea unui control de catre Corpul de Control al Ministrului Administratiei si Internelor ce avea ca obiect respectarea legislatiei privind achizitiile publice, inculpatii Garaiman Alexandru si Matei Constantin Robert au semnat un proces verbal de receptie a lucrarilor intocmit in fals de Raban Catalin Laurentiu, in calitate de diriginte de santier, pentru a ascunde neregulile descrise mai sus.

Cu ocazia efectuarii cercetarilor in prezentul dosar penal, inculpatul Garaiman Alexandru a sustras din arhiva I.P.J. Arges documente referitoare la corespondenta dintre I.P.J. Arges si Directia Nationala Anticoruptie si Directia Generala Anticoruptie din M.A.I. pentru a avea un control asupra datelor existente la dosar si pentru a-si construi, astfel, apararea.

In perioada 2003 – 2004, inculpatul Matei Constantin Robert, pentru sumele de bani date cu titlu de mita precum si pentru cele incasate prin decontarea lucrarilor neexecutate, a intocmit si inregistrat in contabilitatea firmei sale documente fictive (11 facturi fiscale si un contract de achizitii de materiale), prejudiciind bugetul de stat cu suma de 140.674,26 lei, reprezentand TVA si impozit pe profit.

In perioada anilor 2004 – 2009, inculpatul Raban Catalin Laurentiu a intocmit si depus declaratii de avere in care a consemnat date necorespunzatoare adevarului referitoare la achizitia unui teren in suprafata de 1.898,37 mp.

In vederea recuperarii prejudiciului creat si pentru ca instanta sa dispuna confiscarea bunurilor date cu titlu de mita sau echivalentul lor in bani, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile detinute de catre cei trei inculpati.
La data de 31 mai 2010, procurorii anticoruptie au dispus retinerea celor trei inculpati pe o perioada de 24 de ore iar la 1 iunie 2010, Tribunalul Arges a admis propunerea de arestare preventiva a acestora pe o perioada de 29 zile.

La instrumentarea cauzei, procurorii anticoruptie au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I. – Directia Generala Anticoruptie si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Arges.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro