Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Guvernul va sprijini IMM-urile ce beneficiaza de fonduri europene

24.06.2010 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Ministerul Finantelor Publice a dat publicitatii, miercuri, 23 iunie 2010, ca in şedinţa de Guvern au fost adoptate unele măsuri pentru dezvoltarea schemelor de garantare pentru prefinanţarea, finanţarea, cofinanţarea proiectelor cu finanţare europeană pentru IMM-uri.

Potrivit unui comunicat al MFP, ”astfel, s-a decis capitalizarea suplimentară a Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) cu suma de 46 mil. Euro.

Capitalizarea FNGCIMM ar conduce la implementarea unui volum de proiecte de investiţii IMM de cca. 2.000 mil. Euro (două miliarde euro).

Pe baza experienţei anterioare a Fondului privind valoarea medie a garanţiilor aferente proiectelor de investiţii, implementarea propusă este estimată ca fiind aferentă cofinanţării/ prefinanţării unui număr de peste 7.000 de întreprinderi mici, corespunzător unui număr de 67.000 – 75.000 locuri de muncă create şi/sau menţinute ca urmare a capitalizării suplimentare a FNGCIMM.

În perioada 2007-2013, România beneficiază de aproximativ 19,7 mld. Euro în cadrul politicii de coeziune economică şi socială a Uniunii Europene în vederea reducerii disparităţilor de dezvoltare economică şi socială dintre România şi statele membre UE.”

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week