Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Trimiteri in judecata pentru inselaciune, fals in inscrisuri oficiale, uz de fals. Societati de leasing prejudiciate
25.06.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a mai multor persoane:

BORGOVAN MARIAN IONEL si BORGOVAN MARIA GEORGETA, in sarcina carora s-au retinut urmatoarele infractiuni:

  • inselaciune cu consecinte deosebit de grave,
  • fals in inscrisuri sub semnatura privata si
  • uz de fals, toate in forma continuata si

SANDU ILIUTA in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si fals in inscrisuri sub semnatura privata, toate in forma continuata.

Potrivit unui comunicat al DNA, ”in rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2007, inculpatii Borgovan Marian Ionel, Borgovan Maria Georgeta si Sandu Iliuta, in calitate de reprezentanti ai S.C. MARY CONSTRUCT INTERNATIONAL SRL, S.C. AMBIENT ROM S.R.L. si SC COTTON PARK SRL, au indus in eroare reprezentantii mai multor societati comerciale de leasing pe care le-au prejudiciat cu suma totala de 1.773.373 euro (reprezentand 5.724.013,12 lei).

In concret, au fost incheiate 9 contracte de leasing ce aveau ca obiect finantarea achizitionarii unor utilaje pentru prelucrarea lemnului si a pietrei folosind mai multe documente false (biletele la ordin, inscrisuri avand mentiuni false privind constituirea garantiilor, situatia financiara a firmelor beneficiare, atestarea in mod nereal a existentei utilajului pentru care s-a solicitat finantarea, procese verbale de predare-primire, etc.), in conditiile in care utilajele pretins achizitionate erau inexistente.

Societatile de leasing s-au constituit parte civila in procesul penal cu suma totala de 1.263.944, 11 euro.

In vederea recuperarii acestui prejudiciu, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile apartinand inculpatilor Borgovan Marian Ionel si Borgovan Maria Georgeta.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.