Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Dobandire cetatenie – 312 persoane
28.06.2010 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Vineri, 25 iunie 2010, 312 persoane au depus juramantul de credinta pentru dobandirea cetateniei romane.

Potrivit unui comunicat al MJ, ”ceremonia a avut loc la sediul Institutului National al Magistraturii, in prezenta presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, doamna Nicoleta Ecaterina Eucarie.

Comisia pentru Cetatenie a solutionat, de la inceputul acestui an, 16.570 cereri. Dintre acestea, 15.566 cereri se refera la redobandirea cetateniei romane formulate de fostii cetateni romani care au pierdut cetatenia romana din motive neimputabile lor, 745 au fost cereri depuse de fosti cetateni romani care au renuntat la cetatenia romana, 168 – cereri de acordare a cetateniei romane formulate de persoane care nu au mai avut niciodata cetatenia romana.

Precizam ca la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie au fost inregistrate, in acest an, 37.477 de cereri de acordare si redobandire a cetateniei romane.

Conform legii, cetatenia romana se dobandeste la data depunerii juramantului de credinta fata de Romania. Dupa depunerea juramantului, se elibereaza certificatul de cetatenie romana, document care atesta calitatea de cetatean roman.

De la inceputul acestui an, 2339 de persoane au depus juramantul de credinta in fata ministrului Justitiei si a presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cetatenie in comparatie cu intregul an 2009, cand juramantul a fost depus de 2646 de persoane.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Dobandire cetatenie – 312 persoane”

  1. Oho! Dacă ar ştii săracii de ei ce-i aşteaptă dacă ar avea nesăbuinţa de a renunţa la cetăţenia română…

    Taxa consulară la renunţarea la cetăţenie este de 600 euro (de 7,5 ori mai mare decît cea percepută de Canada). Un recent proiect de lege al unui deputat reprezentant al românilor din diaspora prevede ridicarea taxei la 2000 de euro(!). Cred că sunt multe amenzi penale mai mici decît taxa cu pricina. 🙂

    Am reclamat anomalia în trei rînduri la Avocatul Poporului (6508/13 iulie 2009 şi 6697/18 august 2009. la a treia aştept rezoluţia pe la jumătatea lunii iulie).

    Las cu limbă de moarte ca, dacă ultima mea dorinţă va fi să renunţ la cetăţenia română, fiii mei să acţioneze statul în judecată pentru oneroasa şi inechitabila taxă (taxa în sens invers este numai 60 euro). Iar după ce taxa va reveni la valori rezonabile, să ceară descetăţenirea mea postmortem. Pînă atunci, refuz să plătesc nesimţita taxă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate