Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Sebastian Vladescu s-a intalnit cu comisarul european responsabil de cooperare pentru dezvoltare


28 iunie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Sebastian Vladescu , Ministrul Finantelor Publice, s-a intalnit vineri, 25 iunie 2010, cu comisarul european responsabil de cooperarea pentru dezvoltare, domnul Andris Piebalgs, care efectueaza o vizita oficiala in Romania.

Potrivit unui comunicat al MFP, ”scopul acestei intrevederi a fost acela de a stabili, din perspectiva politicii de cooperare pentru dezvoltare, dar si a dimensiunii externe a Uniunii Europene (UE), subiectele de interes pentru Romania si Uniunea Europeana.

Ministrul Vladescu a reiterat angajamentul politic al Romaniei in domeniul asistentei pentru dezvoltare (ODA), subliniind faptul ca „Romania trebuie sa contribuie la dezvoltarea globala”. De asemenea, ministrul finantelor a mentionat ajutorul financiar nerambursabil de 100 milioane euro pe care Romania il acorda Moldovei, aratand ca „Moldova, alaturi de Serbia si Georgia reprezinta state prioritare pentru Romania in furnizarea de asistenta”.

Comisarul european Andris Piebalgs a mentionat faptul ca „fondurile ODA acordate de catre UE sunt importante pentru statele beneficiare, insa in aceeasi masura sunt importante si fondurile alocate la nivel bilateral, de catre statele membre ale UE”. Comisarul a precizat ca asistenta pentru dezvoltare trebuie vazuta de statele donatoare ca o investitie si ca aceasta reprezinta totodata o posibilitate de a stabili contacte si de a dezvolta afaceri in viitor.

O tendinta la nivelul Uniunii Europene de acordare a fondurilor ODA este canalizarea acestora catre tehnologii verzi.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică