Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiTop LegalAvocaţiConsilieri juridiciExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Flux informații

Reuniunea Comitetului de coordonare in domeniul afacerilor europene – Bucuresti, 28 iunie 2010. Cum a fost

29 iunie 2010 | JURIDICE.ro

Luni, 28 iunie 2010, Comitetul de coordonare in domeniul afacerilor europene s-a reunite si a continuat abordarea prioritatilor sectoriale ale Presedintiei belgiene a Uniunii Europene cu domeniile mediu si imigratie.

Potrivit unui comunicat al DAE, ”in privinta protectiei mediului, prioritatile strategice anuntate de oficialii belgieni vizeaza schimbarile climatice, biodiversitatea, managementul durabil al materialelor si instrumente mai bune pentru guvernarea in materie de mediu. Presedintia are in vedere totodata dezbaterea pachetului privind organismele modificate genetic, dupa adoptarea acestuia de catre Comisia Europeana, posibil in luna iulie.

In domeniul imigratiei, principalele provocari identificate se refera la migratia necontrolata si deficitul demografic. Executivul comunitar va prezenta doua propuneri de reglementare inainte de vacanta de vara, care vor viza transferurile intra-corporatii si regimul lucratorilor sezonieri.

Comitetul de coordonare a abordat si o tema de mare importanta care a figurat pe agenda reuniunii Comitetului Reprezentantilor Permanenti din saptamana 21-25 iunie, respectiv acordul politic asupra pachetului legislativ privind supravegherea financiara la nivelul Uniunii Europene.

In contextul combaterii crizei economice, care a prilejuit adoptarea Planului European de Redresare Economica, Comisia Europeana a promovat, la data de 23 septembrie 2009, un pachet important de proiecte legislative care au vizat consolidarea supravegherii sectorului financiar in Europa. Pachetul legislativ contine un set de masuri concrete menite sa asigure stabilitatea financiara in intreaga Uniune Europeana, sa garanteze aplicarea acelorasi norme tehnice de baza si sa asigure respectarea lor cu consecventa. Respectarea acestor norme este necesara pentru a permite identificarea din timp a riscurilor care exista in sistem si pentru a crea conditiile coordonarii statelor membre in situatii de urgenta, inclusiv cu privire la solutionarea dezacordurilor aparute intre autoritatile de supraveghere.

In cadrul aceleiasi reuniuni de coordonare, Departamentul pentru Afaceri Europene a informat reprezentantii institutiilor participante cu privire la expirarea mandatelor a trei judecatori de la Tribunalul Functiei Publice a Uniunii Europene si la demararea procedurii de selectie a candidatilor.

Tribunalul Functiei Publice este alcatuit din sapte judecatori, numiti de Consiliul UE pe o perioada de sase ani, in urma unui apel public de candidaturi. Prin numirea judecatorilor, Consiliul urmareste sa asigure o componenta echilibrata a Tribunalului Functiei Publice, pentru ca acesta sa dispuna de o cat mai larga reprezentare, atat din punctul de vedere al statelor membre, cat si al sistemelor juridice europene. Termenul limita pentru depunerea candidaturilor este 23 iulie 2010.”

Citeşte mai mult despre , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership