Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
12 comentarii

ONRC dezminte informatiile lui Alberto Kurtyan
30.06.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Corporate
JURIDICE - In Law We Trust

Oficiul Național al Registrului Comerțului dezminte „informațiile eronate apărute sub semnătura domnului Alberto Kurtyan și face  următoarele precizări:

1. Este nereală afirmația potrivit căreia 10 consilieri juridici ai ORCT au fost convocați în  București pentru dezbaterea impactului noilor norme asupra procedurii de registru.

Nu a existat o astfel de intenție a ONRC de a convoca la București consilierii juridici.

2. Este nereală afirmația potrivit căreia ONRC ar fi recomandat birourilor de asistență să solicite de la comercianți contracte de închiriere “în zero”.

Nu a existat o astfel de recomandare nici verbală, nici scrisă.

3. Modalitatea de înregistrare la organele fiscale a documentelor care atestă dreptul de folosință asupra spațiului cu destinație de sediu social, precum și cea de eliberare a certificatului la care face referire articolul menționat sunt stabilite de către Agenția Națională de Administrare Fiscală.

4. Potrivit atribuțiilor sale, Oficiul Național al Registrului Comerțului are rolul de asigurare a publicității actelor și faptelor supuse obligației de înregistrare, aspectele de fiscalitate neintrând în competența sa.

5. Subliniem faptul că actul normativ menționat mai sus a intrat în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, respectiv la data de 23.06.2010, principiul neretroactivității stipulând faptul că o lege se aplică numai situațiilor care se ivesc în practică după intrarea ei în vigoare.

Față de cele de mai sus, vă comunicăm că ONRC  își menține deschiderea către mass media și practicieni, în sensul informării corecte și competente a opiniei publice.”

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti