Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Fiscalitate

Cele mai noi aparitii editoriale C.H Beck

1 iulie 2010 | Loredana PELMUSI, Loredana PELMUSI, C.H.BECK

Stimaţi utilizatori ai Juridice.ro, vă prezentăm cele mai noi apariţii editoriale C.H. Beck ale lunii iunie.

Societăţi comerciale. Soluţii profesionale de la A la Z

Coordonator ştiinţific prof. univ. dr. Smaranda Angheni; Ediţie îngrijită de Oliviu Crâznic

nullPrima ediţie a compendiumului Societăţi comerciale, coordonată de prof. univ. dr. Smaranda Angheni, reprezintă un foarte util ghid practic în domeniu, reunind legislaţia relevantă pentru a oferi utilizatorului informaţii cât mai detaliate. Lucrarea este structurată pe teme grupate în ordine alfabetică, asemenea unui dicţionar, şi cuprinde lămuririle necesare cu privire la cele mai importante aspecte practice pe care le poate întâlni cititorul.

Ce conţine lucrarea Societăţi comerciale?

– probleme legate de actul constitutiv al unei societăţi comerciale (ce trebuie să conţină, modalităţi de modificare, opoziţie etc.)
– probleme legate de administrarea societăţilor comerciale (obligaţiile şi răspunderea administratorilor, modul în care se administrează fiecare formă de societate comercială etc.)
– probleme legate de amenzi judiciare, contravenţii şi infracţiuni
– probleme legate de insolvenţă, mandat ad-hoc, concordat preventiv, pe lângă numeroase altele
– de asemenea, se mai pot regăsi texte de legi integrale sau în extras, jurisprudenţă etc.

Cui se adresează?

Lucrarea se dovedeşte a fi extrem de utilă atât practicienilor, cât şi, datorită varietăţii informaţiilor şi uşurinţei utilizării, administratorilor societăţilor comerciale, asociaţilor, acţionarilor, directorilor, cenzorilor şi, în fapt, tuturor celor care au o legătură cu acest domeniu.

Servicii JURIDICE.ro

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

Aplicarea impozitului pe profit

Maria Bădoi

nullÎn fiecare zi trebuie să ne străduim să progresăm în meseria noastră. Cu toţii vrem să ne fie bine şi să fim eficienţi în ceea ce facem. Aplicarea impozitului pe profit este o carte dedicată tuturor contabililor, consultanţilor fiscali, economiştilor şi mai ales celor care vor să descopere tainele ascunse ale impozitului pe profit. Această carte este un manual dedicat în totalitate metodologiei de calcul a impozitului pe profit. El explică detaliat cum se ţine şi cum se organizează contabilitatea impozitului pe profit, care este fluxul documentelor justificative, cum ne asigurăm un control intern adecvat al cheltuielilor şi veniturilor. Manualul constituie un ghid pentru înţelegerea şi aplicarea schematică a unor exemple întâlnite în practica uzuală şi ne învaţă prin explicaţii detaliate cum să ne pregătim şi să ne prezentăm în faţa unui control fiscal. Foloseşte această carte ca resursă permanentă care să te ghideze eficient în desfăşurarea activităţii tale de zi cu zi!

Preţurile de transfer. Între optimizare fiscală şi evaziune transfrontalieră

Dragoş Pătroi, Florin Cuciureanu

nullÎn condiţiile actuale ale globalizării activităţii economice, tehnicile şi metodele de optimizare fiscală sunt corelate, în mod inevitabil, cu regimul fiscal al preţurilor de transfer, care constituie, fără îndoială, un subiect de actualitate, dar, susceptibil, în acelaşi timp, să dea naştere unor opinii contradictorii.Pornind de la aceste considerente, prezenta lucrare face o analiză selectivă a reglementărilor fiscale din acest domeniu, accentul fiind pus pe decriptarea unor aspecte legislative controversate şi, pe cale de consecinţă, interpretabile. De asemenea, în cuprinsul cărţii este analizată confuzia terminologică între noţiunile de „optimizare fiscală” (denumită, în unele accepţiuni şi „planificare fiscală”) şi de fraudă fiscală, insistându-se pe faptul că, între cele două componente, există o „continuitate” asigurată de imperfecţiunile legislative şi de inconsistenţele instituţionale.

Dicţionar juridic român-francez, francez-român. Ediţia 2

Diana Dănişor

nullLucrarea de faţă constituie un instrument de lucru util care permite însuşirea corectă a terminologiei juridice române şi franceze. Se adresează studenţilor, dar şi profesioniştilor, traducători sau jurişti, care doresc să-şi aprofundeze cunoştinţele sau care trebuie să lucreze cu termeni pentru care simpla traducere nu este suficientă.În plus faţă de prima ediţie, prezenta este îmbogăţită cu aproximativ  9.000 de termeni şi expresii, cu referire îndeosebi la dreptul contractelor speciale şi dreptul obligaţiilor, autoarea aplecându-se cu precădere asupra: contractelor numite şi contractelor nenumite, contractului de vânzare-cumpărare, promisiunii de vânzare, contractelor de servicii, contractului de mandat, contractelor de locaţiune, contractului de antrepriză, contractelor de schimb, contractelor de restituire şi contractelor aleatorii. În ceea ce priveşte obligaţiile, corpusul poartă asupra răspunderii, teoriei contractelor, cvasi-contractelor, stingerii obligaţiilor, obligaţiilor complexe, circulaţiei obligaţiei.

Logica manipulării: 33 de tehnici de manipulare politică românească

Ştefan Stănciugelu

nullCine poate spune astăzi că Poporul controlează Puterea? Votul este instrumentul prin care se redistribuie locuri şi poziţii de putere şi de acces la resursele de supravieţuire ale unei comunităţi pentru o perioadă de timp limitată.Capital social, capital politic – sunt constantele unei politici definite drept confruntare permanentă, care se învârt în jurul unei zeiţe noi. Ea comandă locul tuturor – valori politice şi oameni politici în panteonul democraţiei. Ea stabileşte cine, ce, cum şi cât primeşte din bunurile comune şi cum se ajunge la resursele de supravieţuire ale unei societăţi. Ea poate da tonul politicii – o notă de trompetă războinică sau o strângere de mână ca o cale de cooperare. Este zeiţa spectacolului şi a punerii în scenă a Puterii. Ea distribuie roluri pentru politicieni într-o campanie electorală – cine este Eroul salvator, cine este Liderul şarmant, cine este Omul obişnuit şi cine este Părintele naţiunii. Ea jonglează cu regulile confruntărilor politice. Este atotputernică pe scena politică românească. E prezentă în tot şi în toate. Este de neocolit în confruntările televizate. Este zeiţa emoţiilor colective. Ea comandă credinţele şi imaginile, miturile şi contextele sociale, stabileşte identităţile politicienilor. Construieşte sentimente de securitate socială, dar şi frici colective. Este vicleană, trădătoare, înşelătoare, ascunsă şi de tot urâtă, atunci când este descoperită. Aţi ghicit: e Manipularea. Analizând literatura de specialitate şi comportamentul Puterii în diferite contexte politice, cu accent pe comportamentul politicienilor români din ultimii ani, autorul cărţii de faţă a identificat 33 de tehnici de manipulare politică românească.

Drept financiar şi fiscal european

Dan Drosu Şaguna, Mihaela Tofan

nullFără îndoială că activitatea Uniunii europene nu este posibilă fără un cadru financiar propriu, care să cuprindă reglementările necesare constituirii, alocării şi gestiunii resurselor financiare adecvate. UE a trebuit să găsească şi să-şi constituie resurse financiare pentru punerea în practică şi derularea politicilor comunitare. Controversele privind problemele financiare şi fiscale au vizat o gama variată de aspecte legate de resursele financiare proprii ale comunităţilor, dezechilibrul bugetar, întinderea competenţelor atribuite instituţiilor comunitare.La nivel european s-a dezvoltat un cadru normativ specific, care să precizeze modul de derulare a relaţiilor dintre state în legătură cu constituirea, gestionarea şi controlul executării patrimoniului propriu al uniunii. Evoluţia acestui sistem de reglementări este analizată pe parcursul lucrării, argumentându-se apariţia unei ramuri noi de drept şi în dezvoltare: dreptul financiar şi fiscal european.

Vă dorim lectură plăcuta!

Loredana Pelmuşi, Editura C.H. Beck

Citeşte mai mult despre , , , , , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership