Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Comisari ai Garzii de Mediu trimisi in judecata pentru abuz in serviciu, fals intelectual s.a.
01.07.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Bucuresti au dispus trimiterea in judecata a doi comisari ai Garzii Nationale de Mediu Bucuresti pentru abuz in serviciu, fals intelectual si instigare la fals in declaratii.

Potrivit unui comunicat al DNA, ”CHIREA NICOLAE si DINE MIHAI REMUS, comisari in cadrul Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Regional Bucuresti – Comisariatul Judetean Ilfov, in sarcina carora s-au retinut urmatoarele infractiuni:

  • abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial,
  • fals intelectual si
  • instigare la fals in declaratii, in forma continuata,

CONSTANTIN CARMEN DANIELA, administrator al SC NIC PROD TRANS 97 SRL, in sarcina careia s-au retinut urmatoarele infractiuni:

  • instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial,
  • complicitate la fals intelectual si
  • complicitate la fals in declaratii, in forma continuata,

PADURARU ADRIANA, functionar in cadrul serviciului registratura al Administratiei Nationale Apele Române Sistemul de Gospodarire a Apelor Ilfov – Bucuresti (A.N.A.R. – S.G.A.), in sarcina careia s-a retinut infractiunea de fals intelectual, in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 15 septembrie 2009, inculpatii Chirea Nicolae si Dine Mihai Remus, in calitate de comisari la Garda Nationala de Mediu, Comisariatul Regional Bucuresti – Comisariatul Judetean Ilfov, cu ocazia unui control de specialitate efectuat la o fabrica de distilare, rafinare si mixare a bauturilor alcoolice apartinând SC NIC PROD TRANS 97 SRL din comuna Gruiu, judetul Ilfov, si-au incalcat atributiile de serviciu si nu au aplicat sanctiunile contraventionale prevazute de legislatia privind protectia mediului raportat la neregulile depistate.

In concret, inculpatii au constatat ca reprezentantii legali ai acestei societati comerciale nu-si respecta obligatiile ce decurg din legislatia relevanta, respectiv: apele uzate neepurate erau evacuate direct in râul Ialomita incalcându-se astfel prevederile actelor de reglementare privind protectia mediului in baza carora societatea susmentionata era autorizata sa-si desfasoare activitatea (autorizatie de mediu, autorizatie de gospodarire a apelor), neaplicarea planului propriu de prevenire si combatere a poluarii accidentale.

Pentru a crea aparenta de legalitate, cei doi comisari ai Garzii de Mediu au intocmit in fals actul de control in care au consemnat date nereale cu privire la cauzele deversarilor intentionate de ape uzate neepurate, respectiv faptul ca acest eveniment ar fi fost cauzat de o deversare accidentala provocata de o defectiune minora la statia de epurare. Aceste concluzii au fost argumentate prin doua adrese redactate de inculpata Constantin Carmen Daniela, reprezentant al SC NIC PROD TRANS 97 SRL, care a fost consiliata, in acest sens, de catre cei doi inculpati si care au fost inregistrate, tot in fals (antedatate), de catre inculpata Paduraru Adriana in evidentele Administratiei Nationale Apele Române, la cererea inculpatei Constantin Carmen Daniela.

In aceasta modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 120.000 lei, reprezentând cuantumul cumulat minim al amenzilor contraventionale ce ar fi trebuit aplicate firmei respective.

Ministerul Mediului si Padurilor se constituie parte civila in cauza cu suma de 165.000 lei.

In vederea recuperarii acestei sume, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile apartinând inculpatilor Chirea Nicolae si Dine Mihai Remus.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecatoria Buftea, judetul Ilfov.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infrânga principiul prezumtiei de nevinovatie.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.