Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

ANCOM. Scad tarifele de interconectare
01.07.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii a dat publicitatii, miercuri, 30 iunie 2010, ca incepand cu data de 1 iulie 2010 intra in vigoare noile tarife medii pentru serviciile de interconectare cu reteaua proprie stabilite de ANCOM in cazul operatorilor Cosmote, Telemobil si RDS&RCS, aceasta scadere reprezentand ultima treapta de ajustare a tarifelor pentru serviciile de interconectare in vederea terminarii apelurilor la puncte mobile stabilite la inceputul anului 2009, prin deciziile de desemnare a acestor operatori drept furnizori cu putere semnificativa pe piata serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile in propria retea publica de telefonie.

Potrivit unui comunicat ANCOM, ”potrivit Deciziilor ANCOM, de la data de 1 iulie tariful mediul aplicat de Cosmote si Telemobil pentru serviciile de interconectare in vederea terminarii la puncte mobile a apelurilor va scadea pana la valoarea de 5,03 eurocenti /minut, fata de 5,67 eurocenti /minut in prezent. De asemenea, tot de la 1 iulie, operatorul RDS&RCS va scadea tariful mediul aplicat in prezent pentru servicii de interconectare de la 6,4 eurocenti /minut pana la 5,67 eurocenti /minut. Operatorii Orange si Vodafone vor aplica in continuare un tarif mediu care sa nu depaseasca 5,03 eurocenti / minut pentru aceste servicii. Tarifele mentionate nu includ TVA.

„Reglementarile adoptate de Autoritate pe piata serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile au ca scop promovarea concurentei si protejarea intereselor utilizatorului final, care va beneficia de tarife din ce in ce mai avantajoase pentru convorbirile in retelele mobile. Speram ca aplicarea noilor tarife de interconectare pentru operatorii Cosmote, Telemobil si RDS & RCS, incepand cu 1 iulie, sa se reflecte in costuri si mai mici pentru convorbirile utilizatorilor finali”, a declarat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM.

Tarifele de interconectare pentru terminarea apelurilor la puncte mobile au fost determinate pe baza rezultatelor unui model de calculatie a costurilor dezvoltat de Autoritate in 2006 si au scazut gradual, potrivit pantei de ajustare stabilite de ANCOM. Aceasta panta de ajustare a tarifelor, a carei ultima etapa incepe la 1 iulie 2010, va fi urmata de dezvoltarea, pana la sfarsitul anului 2011, a unui model de calculație a costurilor pe baza caruia vor fi stabilite tarife de interconectare pentru toți operatorii de retele de telefonie mobila. Modelul va fi elaborat de ANCOM conform unei metodologii si unui set de principii de calculare si alocare a costurilor armonizate la nivel european. La data de 1 ianuarie 2010, media europeana a tarifelor pentru serviciile de terminare a apelurilor la puncte mobile se situa la valoarea de 6,3 eurocenti/minut.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti