Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

CSM. Minuta Comisiei Juridice – 23 iunie 2010
05.07.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicitatii Minuta Comisiei Juridice din 23 iunie 2010.

Coordonatorul acestei comisii este jud. dr. Dan Lupascu.

NR.

CRT

NUMĂR LUCRARE OBIECTUL LUCRĂRII SOLUŢIA  COMISIEI JURIDICE
1 15955/1154/

2010/DLDC

Punct de vedere al DLDC cu privire la solicitarea domnului procuror Crăciun Florian Nicolae  de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou referitor la posibila incompatibilitate a funcţiei de procuror cu aceea de membru al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor Comisia juridică şi-a însuşit punctul de vedere al DLDC şi a decis comunicarea unui răspuns direct petiţionarului.
2 15086/1154/

2010/DLDC

Punct de vedere al DLDC referitor la solicitarea Şcolii Naţionale de Grefieri privind decontarea cheltuielilor de transport pentru personalul de instruire care participă la cursurile de formare continuă, în situaţia în care deplasarea nu se poate face decât cu taxiul Comisia juridică şi-a însuşit punctul de vedere al DLDC şi a decis comunicarea unui răspuns Şcolii Naţionale de Grefieri.
3 10386/1154/

2010/DLDC

Punct de vedere referitor la proiectul „Statutului tutorelui de practică”, transmis spre aprobare de către Institutul Naţional al Magistraturii Comisia juridică a apreciat că se impune consultarea instanţelor judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea cu privire la proiectul „Statutului tutorelui de practică”. După consultare, lucrarea va fi transmisă Comisiei resurse umane, iar ulterior va fi analizată şi în Comisia juridică.
4 9144/1154/

2010/DLDC

Punct de vedere al DLDC  referitor la legalitatea candidaturii unui membru al Consiliului Superior al Magistraturii pentru numirea în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Comisia juridică şi-a însuşit punctul de vedere al DLDC şi a decis transmiterea lucrării la Plen.
5 15996/1154/

2010/DLDC

Punct de vedere cu privire la solicitarea Ministerului Justiţiei referitoare la modificările Ordinului nr. 2624/C-2/829-1801/1154-216-219/C-1685/C/2009 Comisia juridică a apreciat că pentru a se putea pronunţa asupra solicitării Ministerului Justiţiei se impun a fi solicitate la DRUO relaţii referitoare la judecătorii şi procurorii detaşaţi în străinătate – nume, prenume, instanţa sau parchetul de la care sunt detaşaţi, instituţia unde sunt detaşaţi, localitatea şi ţara unde îşi desfăşoară activitatea, precum şi cuantumul chiriei decontate.
6 3983/1154/

2010/DLDC

Nota DLDC în completarea notei referitoare la propunerile de modificare a Regulamentului privind examenul de capacitate al judecătorilor stagiari şi al  procurorilor stagiari, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 581/2006 Comisia juridică şi-a însuşit opinia unor instanţe judecătoreşti şi parchete care au susţinut că mai întâi ar trebui modificate dispoziţiile legale care reglementează susţinerea examenului de capacitate, ulterior putând fi luate în discuţie modificări regulamentare. Cu această precizare, Comisia a decis transmiterea lucrării la Plen.
7 16011/1154/

2010/DLDC

Punct de vedere cu privire la solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de modificare a art. 13 din Regulamentul privind concediile judecătorilor şi procurorilor Comisia juridică şi-a însuşit punctul de vedere al DLDC şi a decis transmiterea lucrării la Plen, cu propunerea de completare a art. 13 din Regulamentul privind concediile judecătorilor şi procurorilor.
8 14337/1154/

2010/DLDC

Punct de vedere al DLDC referitor la propunerile formulate de Asociaţia Profesională a Mediatorilor din România Comisia juridică a apreciat că se impune consultarea instanţelor judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea cu privire la propunerile formulate de Asociaţia Profesională a Mediatorilor din România.
9 918/1154/2010/DLDC Punct de vedere al DLDC referitor la înregistrarea cererilor de chemare în judecată, a cererilor de repunere pe rol şi de exercitare a căilor de atac  trimise pe cale electronică (prin e-mail) în raport de dreptul de acces la o instanţă Comisia juridică a apreciat că se impune solicitarea unui punct de vedere Ministerului Justiţiei cu privire problema semnalată, precum şi cu privire la măsura în care Ministerul poate asigura resursele tehnice necesare pentru asigurarea condiţiilor de înregistrare.
10 175111154/ 2010/DLDC Punct de vedere al DLDC referitor la solicitarea Judecătoriei Pucioasa privind posibilitatea unei noi delegări a doamnei grefier Şerban Frusina în funcţia de grefier şef la această instanţă. Comisia juridică şi-a însuşit punctul de vedere al DLDC şi a decis comunicarea unui răspuns Judecătoriei Pucioasa, în sensul celor reţinute în notă.
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti