Varia
JURIDICE
2 comentarii

Baroul Bucuresti. Lista acte necesare pentru inscriere in profesia de avocat cu scutire de examen
05.07.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, VARIA (alte surse)
JURIDICE - In Law We Trust

Baroul Bucuresti a dat publicitatii, vineri, 2 iulie 2010, lista actelor necesare pentru inscrierea in profesia de avocat cu scutire de examen:

1. Cerere adresata Decanului Baroului Bucuresti conform art.16 al.2 din Legea 51/1995 si art.14 din Statutul profesiei de avocet
2. Curriculum vitae
3. Diploma licenta – copie legalizata
4. Foaie matricola – copie legalizata
5. Certificat de nastere – copie legalizata
6. Carnet de munca – copie legalizata
7. Adeverinta de la ultimul loc de munca
8. Cazier
9. Certificat  de casatorie (daca este cazul)
10.  Carte (buletin) de identitate
11.  Adeverinta  –  medic de familie
12.  Adeverinta  – medic specialist psihiatru
13.  1 fotografie tip B.I.

Redam integral Rezolutia privind asigurarea conditiilor pentru exercitarea dreptului la opoztiei fata de cererile de primire in profesia dea avocat:

„Avand in vedere prevederile art. 14 din Statutul profesiei de avocat, potrivit carora cererea de primire In profesia de avocat se adreseaza decanului baroului unde solicitantul doreste sa exercite profesia;

Avand in vedere necesitatea asigurarii conditiilor pentru exercitarea dreptului la opozitie, prevazut de art. 18 alin. 3 din Statutul profesiei de avocat, drept care presupune publicarea cererii de primire si la baroul pe raza teritoriala a caruia petentul a domiciliat si/sau si-a desfasurat activitatea profesionala anterior datei formularii cererii de primire In profesie si unde se prezuma ca este cunoscut;

Congresul Avocatilor, in temeiul art. 61 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, art. 80 alin. (2) si art. 83 alin. (1) din Statutul profesiei de avocat, adopta prezenta:

REZOLUTIE

prin care se stabileste dupa cum urmeaza:

1. In cazul in care persoana care solicita sa fie primita in profesia de avocat depune cererea la alt barou decat cel pe raza teritoriala a caruia domiciliaza, baroul la care se Inregistreaza cererea va comunica o copie a acesteia si baroului/barourilor pe raza teritoriala a caruia/carora petentul a avut domiciliul si/sau a profesat in ultimii trei ani anteriori depunerii cererii. Comunicarea se va face in termen de cel mult doua zile de la data inregistrarii cererii iar copia cererii se va afisa de indata pe pagina de internet a baroului/barourilor, precum si la sediul acestuia/acestora. In cazul in care se formuleaza opozitii, acestea vor fi comunicate baroului la care petentul a depus cererea de primire in profesie in termen de cel mult doua zile de la inregistrare.

2. Barourile vor publica prezenta Rezolutie pe pagina de internet in termen de 10 zile de la data prezentei.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti