Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare

Incotro ne indreptam?


5 iulie 2010 | JURIDICE.ro, Nicolae CIRSTEA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

1 iulie 2010 este o zi pe care nu o voi uita curând …

În primul rând, este ziua în care măsurile de austeritate au intrat în vigoare iar fiscalitatea românească a dobândit o nouă dimensiune, aflând că aceasta se poate schimba de la o zi la alta.

Capitalismul sălbatic nu a pierit încă în România, ci a căpătat o nouă dimensiune, instituţională şi reglementată. Cred că antreprenorii români îşi dau în acest moment doctoratul, iar depăşirea acestei perioade va echivala cu o diplomă SUMMA CUM LAUDE. Ne confruntăm cu cea mai interesantă perioadă de după Revoluţie, în care dacă producem nu ştim dacă reuşim să vindem, iar dacă nu producem intrăm în faliment. Eu aleg să produc şi încerc să găsesc soluţii să vând …

Apoi, tot la 1 iulie, ne-am depăşit recordul de cărţi lansate. Am lansat 5 titluri în această zi – 3 cărţi ale COLECŢIEI BUSINESS la Camera de Comerţ şi Industrie a României – Partenerul oficial al acestei colecţii, şi doua cărţi din colecţia Monografii la Institutul Naţional al Magistraturii. Veţi găsi la EVENIMENTE detaliile acestor două lansări.

Să lansezi cărţi pentru business într-o astfel de perioadă este o adevărată nebunie, dar voi persevera şi sper, ca toţi ceilalţi antreprenori, că vom reuşi să depăşim cât mai repede această perioadă. Sentimentul meu este, însă, că abia acum începe criza şi am regăsit aceeaşi percepţie şi la alţi colegi de suferinţă (a se citi antreprenori).

A fost o zi interesantă, specială aş putea spune. Pe de o parte, ai sentimentul că totul se prăbuşeşte, pe de alta încerci să construieşti. Ce poate fi mai frumos în viaţa unui antreprenor? Antreprenoriatul o fi având aceeaşi dimensiune peste tot în lume, sau doar în România, unde renumele nostru de popor inteligent ne-a atras şi o criză pe măsură unde trebuie să ne dovedim inteligenţa?

Sper să nu fiu exmatriculat de la acest doctorat şi să-mi iau diploma de absolvire peste 3-4 ani, cât estimez că va mai dura criza în România. Mă voi mulţumi chiar şi cu o diplomă CUM LAUDE.

Nicolae CÎRSTEA
UNIVERSUL JURIDIC

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii