Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii

Incotro ne indreptam?
05.07.2010 | JURIDICE.ro, Nicolae CIRSTEA

JURIDICE - In Law We Trust

1 iulie 2010 este o zi pe care nu o voi uita curând …

În primul rând, este ziua în care măsurile de austeritate au intrat în vigoare iar fiscalitatea românească a dobândit o nouă dimensiune, aflând că aceasta se poate schimba de la o zi la alta.

Capitalismul sălbatic nu a pierit încă în România, ci a căpătat o nouă dimensiune, instituţională şi reglementată. Cred că antreprenorii români îşi dau în acest moment doctoratul, iar depăşirea acestei perioade va echivala cu o diplomă SUMMA CUM LAUDE. Ne confruntăm cu cea mai interesantă perioadă de după Revoluţie, în care dacă producem nu ştim dacă reuşim să vindem, iar dacă nu producem intrăm în faliment. Eu aleg să produc şi încerc să găsesc soluţii să vând …

Apoi, tot la 1 iulie, ne-am depăşit recordul de cărţi lansate. Am lansat 5 titluri în această zi – 3 cărţi ale COLECŢIEI BUSINESS la Camera de Comerţ şi Industrie a României – Partenerul oficial al acestei colecţii, şi doua cărţi din colecţia Monografii la Institutul Naţional al Magistraturii. Veţi găsi la EVENIMENTE detaliile acestor două lansări.

Să lansezi cărţi pentru business într-o astfel de perioadă este o adevărată nebunie, dar voi persevera şi sper, ca toţi ceilalţi antreprenori, că vom reuşi să depăşim cât mai repede această perioadă. Sentimentul meu este, însă, că abia acum începe criza şi am regăsit aceeaşi percepţie şi la alţi colegi de suferinţă (a se citi antreprenori).

A fost o zi interesantă, specială aş putea spune. Pe de o parte, ai sentimentul că totul se prăbuşeşte, pe de alta încerci să construieşti. Ce poate fi mai frumos în viaţa unui antreprenor? Antreprenoriatul o fi având aceeaşi dimensiune peste tot în lume, sau doar în România, unde renumele nostru de popor inteligent ne-a atras şi o criză pe măsură unde trebuie să ne dovedim inteligenţa?

Sper să nu fiu exmatriculat de la acest doctorat şi să-mi iau diploma de absolvire peste 3-4 ani, cât estimez că va mai dura criza în România. Mă voi mulţumi chiar şi cu o diplomă CUM LAUDE.

Nicolae CÎRSTEA
UNIVERSUL JURIDIC

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.