Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
 1 comentariu

Marius Iacob va coordona ancheta privind catastrofa aviatica de la Tuzla


7 iulie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații, Sistemul judiciar

Ministerul Public a dat publicitatii, marti, 6 iulie 2010, rezultatele procurorilor Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti care ancheteaza catastrofa aviatica de la Tuzla, ce a avut loc la data de 5 iulie 2010, soldata cu moartea a 12 militari care efectuau o misiune de zbor pentru antrenamente de parasutare.

Potrivit unui comunicat al MP, ”prin ordin al Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cauza a fost preluata de Sectia Parchetelor Militare a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ancheta este coordonata de o echipa de procurori militari, condusa de adjunctul Sectiei Parchetelor Militare, colonelul Nicolae Lupulescu.

Pentru buna desfasurare a anchetei, doamna Laura Codruta Kövesi, Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, l-a desemnat pe domnul Marius Iacob, procuror sef al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica  pentru a asigura toate masurile procedurale necesare cercetarii, din punct de vedere criminalistic.

La fata locului s-a deplasat echipa coordonata de procurorii militari, insotita de comisia speciala de investigare constituita la nivelul Ministerului Apararii Nationale, impreuna cu specialisti criminalisti condusi de comisar sef Gabriel Taru, directorul Institutului de Criminalistica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Ca prime masuri, s-a dispus izolarea locului tragediei, fiind ridicate cele 11 cadavre carbonizate, iar cele trei victime au fost transportate la Spitalul Militar Central Bucuresti. O victima a decedat, alte doua victime sunt internate la aceasta unitate medicala. Cercetarile au continuat la fata locului pana in jurul orelor 0130, fiind periata intreaga zona pentru a fi ridicate toate probele.

Totodata, s-a asigurat paza zonei si s-a dispus reluarea cercetarilor in cursul acestei dimineti, la orele 0800. In prezent se efectueaza necropsiile cadavrelor la Spitalul Judetean Constanta, iar la fata locului se continua perierea zonei pentru a fi identificate toate componentele avionului in vederea stabilirii pistelor de cercetare.

Dupa finalizarea cercetarii locului accidentului, vor fi avansate eventualele variante de ancheta.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică