Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Flux informații

CE. Dezbatere publica ref. viitorul sistemului de pensii in Europa

8 iulie 2010 | JURIDICE.ro

Incepand cu data de 7 iulie, Comisia Europeana va lansa o ampla dezbatere asupra viitorul sistemului de pensii in Europa, prezentata dub forma unui carti verzi.

Potrivit unui comunicat DAE, ”cartea verde va deschide o perioada de consultare de cateva luni, timp in care Comisia Europeana va lua in considerare toate punctele de vedere asupra modului in care UE poate sa asiste eforturilor nationale de asigurare a unor sisteme pensii sustenabile, in conditiile valorificarii optime a potentialului fortei de munca.

In acest context, consultarea publica lansata de Comisie are ca obiectiv identificarea de actiuni concrete pentru asigurarea unui cadru viabil a sistemului de pensii la nivel comunitar in contextul imbatranirii populatiei statelor membre si in conditiile noilor riscuri asupra bugetelor nationale. Comisia va propune statelor membre adoptarea de masuri pentru cresterea varstei de pensionare, in cadrul unui mecanism de ajustare „automata” a acesteia cu cresterea sperantei de viata. Propunerea presupune acceptarea de catre statele membre a principiului corelarii dintre cei doi indicatori, fara sa incerce impunerea unei varste unitare de pensionare.

Criza economica si financiara, obstacolele aparute in calea cresterii economice, bugetele publice, consolidarea financiara si problema ocuparii fortei de munca stau la baza revizuirii actualului cadru de pensii in UE.

Prezenta carta verde este o initiativa comuna a comisarilor László Andor, comisarul UE pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, Michel Barnier, comisarul responsabil pentru Piata interna si servicii si comisarul pentru afaceri economice si monetare, Olli Rehn.”

Citeşte mai mult: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică