Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

AMR contesta candidatura judecator la Inalta Curte


8 iulie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Joi, 8 iulie 2010, Asociatia Magistratilor din Romania a trimis Consiliului Superior al Magistraturii o adresa cu privire la candidatura la functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecatoarei Ana Labus.

Potrivit unui comunicat al AMR, „Asociatia Magistratilor din Romania atrage atentia asupra faptului ca doamna Ana Labus nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a putea candida la functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In acest sens, Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cere exercitarea, in ultimii doi ani a functiei de judecator la tribunal sau curte de apel. Or, in aceasta perioada si in conditiile legii, doamna Ana Labus este suspendata si nu mai exercita functia de judecator la tribunal de mai bine de doi ani.

Totodata, AMR isi exprima serioase rezerve fata de moralitatea unei asemenea candidaturi, in conditiile in care doamna Labus este membru in functie al Consiliului Superior al Magistraturii, ceea ce ii creaza un avantaj nepermis fata de ceilalti candidati.

Asociatia Magistratilor din Romania reitereaza cu aceasta ocazie solicitarea respectarii procedurilor legale si transparente de promovare in functie, evitand situatii similare din anii precedenti.

Presedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania

Judecator Inalta Curte de Casatie si Justitie

Prof. univ. dr. Mona Maria PIVNICERU

Nota Juridice.ro:  Judecator Viorica Costiniu, purtator de cuvant al AMR, s-a prezentat in fata Sectiei pentru judecatori si a sustinut pozitia AMR.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică