Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Flux informații, Sistemul judiciar

Mica coruptie. Trimiteri in judecata

9 iulie 2010 | JURIDICE.ro

Ministerul Public a dat publicitatii, joi, 8 iulie 2010, rezultatele activitatii intreprinse de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arad care au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului CIRPACI STEFAN, sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita in forma continuata, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, respectiv conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care avea o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

Potrivit unui comunicat al MP, ”din probatoriul administrat in cauza, in cursul urmaririi penale, a reiesit faptul ca,  in data de 13 mai 2010, ca urmare a neacordarii prioritatii de trecere, autoturismul condus de catre inculpat a fost tamponat de un alt autoturism, context in care au fost demarate cercetari de catre un echipaj din cadrul Biroului de Politie al orasului Ineu. Cu aceasta ocazie, politistii au constatat ca inculpatul nu avea permis de conducere, iar in urma testarii sale cu aparatul etilotest, acesta a fost condus la o unitate sanitara, unde i s-au recoltat probe biologice de sange, care au relevat faptul ca inculpatul avea o alcoolemie de 1,5 g/l alcool pur in sange.

Au fost demarate procedurile de constituire a unui dosar penal pe numele inculpatului, context in care acesta i-a sugerat agentului de politie ce avea in instrumentare dosarul sau ca, in schimbul unei sume de bani, sa indeplineasca actele procesual-penale astfel incat acesta sa nu raspunda penal pentru infractiunile retinute in sarcina sa.

La data de 18 mai 2010, cu ocazia realizarii flagrantului, inculpatul a fost surprins in biroul denuntatorului, in timp ce ii oferea acestuia suma de 400 de euro, in scopul de a solutiona cauza in asa maniera incat dosarul sa nu ajunga in instanta.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Tribunalului Arad.

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatei MAZILU EMANUELA, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta.

Din probele administrate in cauza, in cursul urmaririi penale, a rezultat faptul ca, in perioada 26-30.03.2010, inculpata a pretins si ulterior a primit de la denuntatorul R.R. –  asociat si administrator al unei societati comerciale, suma de 4000 de euro, pentru a interveni pe langa directorul unei firme de cablu in scopul ca aceasta firma sa incheie cu societatea reprezentata de denuntator un contract de antena („ridicare la satelit”), contract necesar denuntatorului pentru a putea transmite programe TV in direct.

In urma organizarii unui flagrant, la data de 30.03.2010, inculpata a fost surprinsa in biroul din sediul firmei denuntatorului, imediat dupa ce a primit suma de 4000 de euro, pe care a introdus-o in propria poseta (bani care fusesera inseriati si proveneau din fondurile special constituite la nivelul Ministerului Public pentru astfel de actiuni).

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Bucuresti.

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului MIRZESCU ALIN, sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita.

Din probele administrate in cauza, in cursul urmaririi penale, a rezultat faptul ca, la data de 31.10.2009, cu ocazia unui control efectuat de organele de politie asupra autoturismului in care se aflau inculpatul si inca doua persoane, agentul de politie B.B. a constat ca in portbagajul autoturismului se aflau patru mopede, pentru unul dintre acestea inculpatul neavand documente. In acest context, inculpatul i-a oferit politistului suma de 95 euro, cu scopul de a nu efectua controlul autoturismului insistand, totodata, ca agentul de politie sa nu indeplineasca un act care intra in atributiile sale de serviciu.

Cu ocazia flagrantului realizat in aceeasi zi, inculpatul a fost surprins la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, imediat dupa ce i-a remis denuntatorului B.B. suma de 95 euro.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Timis.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
J.Next
Cărţi

Servicii

Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocatură
Executori
Notariat
Sistemul judiciar
Studenţi

RSS  Publicare comunicate profesionale

Articole
Essentials
RNSJ   Studii   Note de studiu
Opinii   Povestim cărţi
Interviuri
Revista revistelor

Autori  Condiţii de publicare articole

Jurisprudenţă
Curtea Europeana a Drepturilor Omului
Curtea de Justitie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii


Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică