Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Valoarea donatiilor persoanelor juridice catre bugetul de stat – 9 iulie 2010
12.07.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Finantelor Publice a dat publicitatii, vineri, 9 iulie 2010, situatia contului deschis pentru donatii menite sa diminueze efectele crizei economice.

Potrivit unui comunicat al MFP, ”in contul 20.37.01.02 Venituri ale bugetului de stat – „Donatii pentru diminuarea efectelor crizei economice”, deschis la trezoreria statului, au fost virati 729.077,08 RON, pana la data de 9 iulie 2010.

Sumele donate pentru diminuarea efectelor crizei economice constituie venituri ale bugetului de stat si nu sunt afectate unei cheltuieli bugetare anume.

In conformitate cu prevederile Ordinului ministrului finantelor publice nr.1810/2010, persoanele fizice care doneaza sume pentru diminuarea efectelor crizei economice in contul 20.37.01.02 pot face acest lucru fie prin depunere in numerar, la trezoreria de domiciliu, fie prin ordin de plata, prin care donatorii achita sumele in contul deschis la trezoreria statului.

Donatorii pot opta fie pentru publicarea informatiilor privind identitatea si sumele donate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, fie pentru nepublicarea acestor informatii pe site. La rubrica „Codul de identificare fiscala” se va inscrie CNP-ul persoanei fizice donatoare in cazul celor care doresc publicarea informatiilor privind identitatea si sumele donate, sau codul de identificare fiscala atribuit Trezoreriei Statului – 8609468 – in cazul in care donatorii nu doresc publicarea informatiilor privind identitatea si sumele donate.

Datele de identificare si sumele donate sunt publicate pe site-ul MFP in termen de 10 zile de la expirarea lunii curente pentru luna precedenta.

Sumele donate pentru diminuarea efectelor crizei economice lista persoanelor fizice care au optat pentru publicarea informailor privind identitatea, sunt cuprinse Anexele 1 2.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti