Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Guvernul acorda ajutor de stat in valoare de 28 milioane EUR unei companii americane


12 iulie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Ministerul Finantelor Publice a modificat schema de acordare a ajutoarelor de stat pentru proiecte de investitii, actiune ce a determinat o crestere masiva a investitiilor americane in Romania si au fost create noi locuri de munca.

Potrivit unui comunicat al MFP, ”Guvernul Romaniei, prin Ministerul Finantelor Publice, acorda companiei americane Lufkin Industries sprijin in baza schemei de ajutor de stat, aprobata de Comisia Europeana, in valoare de 28 de milioane de euro pentru productia de instalatii si echipamente pentru foraj pentru industria petroliera. Investitia va urca la 126 de milioane de dolari si se are in vedere crearea a 300 de noi locuri de munca pana in anul 2012. Recent, Ministerul Finantelor Publice a modificat criteriile de acordare a ajutoarelor de stat pentru proiecte de investitii, in sensul facilitarii acordarii acestora pentru cresterea numarului de beneficiari.

La intalnirea cu directorii executivi ai Lufkin Industries, ministrul Finantelor Publice, dl. Sebastian Vladescu a subliniat impactul unor asemenea investitii.

”Aceasta investitie este foarte benefica pentru Romania, pentru economia noastra si pentru intreaga regiune, deoarece va crea noi locuri de munca si va transfera in tara noastra tehnologia de ultima generatie din industria petroliera si de gaze. De asemenea, vom creste exporturile prin consolidarea unor noi piete in Eurasia, Orientul Mijlociu si Africa de Nord. Este o investitie care va avea un impact pe orizontala cu efect multiplicator”.

„Investitia facuta de Lufkin Industries denota o incredere in piata romaneasca si in forta de munca din tara noastra, precum si o recunoastere a traditiei pe care o avem in sectorul productiei de echipamente petroliere”, a declarat ministrul Sebastian Vladescu.

In perioada 1 ianuarie 2009 – 30 iunie 2010 sau acordat ajutoare de stat in valoare de 100,1 mil. Lei in baza schemelor de ajutor de stat pentru investitii mari avand ca obiectiv dezvoltarea regionala (HG nr. 1680/2008 si HG nr. 753/2008). Cererile de plata aflate in curs de solutionare au o valoare totala de 12,6 mil. lei.

Ajutoarele de stat acordate in baza schemei privind acordarea de ajutoare de minimis pentru dezvoltarea si modernizarea intreprinderilor (H.G. nr.1164/2007) au totalizat 41,2 mil. Lei in aceeasi perioada, fiind emise 889 de acorduri. Cererile de plata aflate in curs de solutionare au o valoare totala de 85,3 mil. lei.

Derularea pana in prezent a schemei de ajutor de stat a impus extinderea acordarii de ajutoare de stat si pentru proiectele de investitii cu o valoare mai mica, dar cu impact asupra cresterii economice si dezvoltarii regionale.

Astfel, Ministerul Finantelor Publie a modificat in sedinta de guvern din 23 iunie a.c. criteriile de eligibilitate referitoare la valoarea minima a investitiei si numarul minim de noi locuri de munca in sensul scaderii pragurilor initiale (mimim 30 milioane euro si minim 300 locuri de munca). In prezent se au in vedere trei categorii de proiecte eligibile:

a) investitii intre 10 – 20 milioane euro, inclusiv, si minim 100 de noi locuri de munca;

b) investitii intre 20 – 30 milioane euro, inclusiv si minim 200 de noi locuri de munca;

c) investitii care depasesc 30 milioane euro si minim 300 de noi locuri de munca.

Prin extinderea schemei de acordare a ajutoarelor de stat se are in vedere crearea a 5.000 de noi locuri de munca, fiind asteptat ca IMM-urile sa acceseze cca. 200 mil. euro.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică